FIRINCILAR SOKAKTA İFTAR YAPIYOR

Gündem Yayın: 28 Haziran 2016 - Salı - Güncelleme: 28.06.2016 10:41:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3041 okunma
Google News

FIRINCILAR SOKAKTA İFTAR YAPIYOR

Ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında işlerini yapan fırıncılar akşam olduğunda oruçlarını işyeri önünde açıyor.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmek yapmak için sıcakta oruç tutmalarına rağmen canla başla çalışan fırıncılar, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor. Ramazan ayı içerisinde farklı bir mesai uygulayan fırıncılar, iftara saatler kala hamurları yoğurmaya başlıyor.

İlçedeki fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruçlarını da tutarak ibadetlerini yerine getiriyor.  Durak Mahallesi Meydan Sokak üzerinde fırıncılık yapan Mustafa Özden (26),

"Ramazan ayı manevi atmosferi çok farklı. Sıcakta fırın önünde ekmek pişirenin çektiğini fırıncılar bilir. Akşama kadar sıcakta çalıştıktan sonra akşam ezanı okunması ile müşterilerimiz evlerine gidiyor. Biz de işyerinde temizlik yaptıktan sonra sokağa çıkarak az da olsa serinde iftarımızı yapıyoruz. Biraz zor olsa da bu sıcakta orucun farklı bir manevi hazzı var” diyor.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.