Fisun Aktakka Yıldız "Büyük sırlar içeren 15 Temmuz"

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 15.07.2020 09:06:59
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1421 okunma
Google News

CHP Tavşanlı ilçe Başkanı Fisun Yıldız Aktakka 15 Temmuz hain ayaklanma ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

"Her yönüyle muamma olan ve büyük sırlar içeren 15 Temmuz hain ayaklanmanın 4.yılında hala bu melametin acılarını çekiyor milletimiz.
 Kökü 1970’li yıllara dayanan, ancak 2002’de AKP’nin iktidara gelmesiyle gizli koalisyon ortağı olan Fetö (Fettullahçı terör örgütü), 2013’te çıkar çatışması nedeniyle bazı kirli çamaşırları ortaya dökmüş ve ortaklığı bozmuştu. 17-25 Aralık yolsuzluk haftası, olarak anımsanan bu zamana kadar da iyi gidiyordu her şey. !
 Orduyu, yargıyı, eğitimi ve bürokrasiyi paylaşmış, ne istedilerse vermişlerdi. Hatta ‘’Dön artık bitsin bu hasret’’ diye hicran acılarını belirtmişler, ‘’Büyük Türk ve İslam önderi, bin yılın aydınlatıcı ışığı’’ gibi övgüler düzülmüş, Amerika’da ki dergahına ziyaretler düzenlenmişti.
 Ama insanların kişisel hırsları hiç bitmez!
Olan oldu ve aralar bozuldu. Suçlu – suçsuz onbinlerce insan suçlandı, yargılandı, çoğu hüküm giydi. 
Böylece geldik 2016 senesine 
2016’ya nasıl gelindiğini özetle anlattık ama bir hususu da açıklamadan geçmemek lazım!
Atatürkçü aydınlar bu olacakları tahmin ederek, iktidarı uyarmışlardı. 1970’li yıllardan beri tutuklanan, işkence gören, suikast ile öldürülen onlarca aydın; tarikatların bir gün devleti ele geçireceğini öngörmüşlerdi. 1971 – 1980 darbelerinde de ABD destekli fetönün izleri açıkça görülüyor. O darbelerde cuntacıların ilk hedefi solcular, sonra da ülkücüler vardı. Ama siyasal İslam hep daha da güçlenerek çıktı bu darbe ortamlarından. Son olarak rahmetli Kamer GENÇ’in "Bu yılanı besliyorsunuz ama bir gün gelecek sizi de zehirleyecek"  uyarısı yaptığı meclis konuşmasını hatırlatarak 15 Temmuz 2016 melanetine geleceğim.
‘’Bu Fettulah Gülen kimdir? Bunu biz araştıralım.
Sermayesi nereden geliyor? Rejim içindeki yeri nedir?
Türkiye’de tehlike var. Rejim gidiyor!
Bu Fettulah Gülen bir gün başımıza bela olacak!’’ 
Eğer bu sözlere mecliste itiraz edilerek dikkate alınsaydı, 15 Temmuz yaşanmazdı.
Kısacası; Türkiye’nin 15 Temmuz gecesini yaşamasının tek sorumlusu AKP’dir.
"Biz Hükümet kurduğumuzda kadromuz yoktu,onun için bu cemaatin elemanlarını kullandık"sözü  bilerek Devleti  Fethullah Gülen terör örgütüne teslim ettiklerinin bir itirafıdır!!!
Fetö; darbe ile devleti ele geçirmeyi kafasına koymuş altyapıyı da hazırlamıştı. Ama tasarladığı zaman 15 Temmuz deği, muhtemelen daha ileri bir tarihti !!!
Ancak Ağustos ayına varmadan önce kendine bağlı subayların tasfiye edileceğini öğrendiler ve muhtemelen o gece geniş bir tutuklama furyasının başlayacağı istihbaratını aldılar..Başka hiçbir mantık akşamın 20.30’unda darbe girişimini izah edemez. 
Bu konuda aydınlatılması gereken çok sayıda karanlık nokta var! Örneğin Cumhurbaşkanı için 4 ayrı yerde uçak hazırlanmış (Damat açıklaması). Demek ki darbe girişimi biliniyordu! O zaman neden bastırılmadı da 249 insanın ölümüne sebep olundu? Darbenin en önemli adamı Şaban Dişli’nin  Genel Kurmay Başkan'ının yanında ne işi vardı? MİT bu darbeyi daha önceden tahmin ettiği halde Cumhurbaşkanı’nın darbe haberini eniştesinden öğrenmesi çok garip değil mi? Ve böyle onlarca soru sormak mümkün!
Fetö’nün hesap edemediği önemli bir hususu da belirtmek gerekiyor. Onlar sandılar ki AKP’ye karşı olan Atatürkçü subaylar ve CHP’ de onları destekleyecek veya en azından sessiz kalacaklar!
Oysa biz CHPliler darbeden her zaman en büyük darbeyi yiyen bir partiyiz. Darbenin her türlüsüne şiddetle karşıyız! O gece de başta Milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz karşı çıktık. Böylece melun darbe girişimi önlendi. 
O hengame durulunca bu kez  ‘’Bu darbe bize Allah’ın bir lütfuydu’’ diyerek 20 Temmuz’da, OHAL ilan edildi ve Cemaat darbesinden kurtulan Ülkemizde  parti darbesi yapıldı..Gerçek suçlular yerine gencecik öğrenciler hapse atıldı. Askeri liseler ve Harp okulları kapatıldı. Muhalefet üzerinde OHAL baskısı kuruldu ve 2017’ de OHAL’ i Anayasayı değiştirmek için kullandı. Eli,,ayağı yasaklarla bağlanan muhalefetin itirazlarına rağmen,Hileli ve şaibeli bir referandumla 97 yıllık rejim değişti.
Sonuç:
15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin en karanlık sayfasıdır. İleride de aydınlatılacaktır.? Türkiye en az 130 yıl geriye yani 1887 yılına dönüş yapmıştır.
Bütün darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz!"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.