Gazeteci Tuna İşleyen, öğrencilere mesleğini anlattı

GÖRÜNTÜLÜ

Eğitim Yayın: 07 Mart 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 07.03.2022 09:25:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1547 okunma
Google News

Gazeteci Tuna İşleyen, Tavşanlı İlkokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günü’ne konuşmacı olarak katıldı.

Mesleğin önemine dikkat çeken İşleyen, öğrencilere özellikle kitap, dergi, gazete okumaları yönünde çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Mesleğin zorlukları konusundaki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran İşleyen, gazeteciliğin fedakârlık gerektiren bir meslek olduğuna vurgu yaptı.

İşleyen , Tavşanlı İlkokulu’nun yerli ve yabancı ortaklarla yaptığı e-Twinning projesi “I’m What in the Future?” kapsamında  kariyer günlerinin konuğu olarak gazetecilik mesleğini tanıttı. Gazeteci Tuna İşleyen, İngilizce Öğretmeni Fatma Malkoç rehberliğinde yürütülen proje ile Tavşanlı İlkokulu’nun yerli ve yabancı ortaklarla yaptığı e-Twinning projesi “I’m What in the Future?” kapsamında kariyer günlerinin konuğu olarak gazetecilik mesleğini tanıttı.

 

Gazeteci Tuna İşleyen, "Meslekte kendisine mutlu eden şeyin insanların hayatına olumlu yönde dokunmaktır. Ancak,  yoğun ve stresli bir meslektir. Gazetecilikte kesinlikle özel hayat anlamında, yani çocuklarımla vakit geçireceğim, hobilerim var, hafta sonunu ailemle geçireceğim diye plan yapamazsınız. Çünkü gazetecilikte zaman mefhumu diye bir şey yok. Gecenin 03.00'de bir haber geldiğinde, örneğin bir kaza olmuş. Gitmeme durumumuz olamaz. Bir şekilde oraya gidecek ve o haberi yapacaksınız" diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.