Gaziler Günü Törenleri

Gündem Yayın: 19 Eylül 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 19.09.2016 15:46:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3735 okunma
Google News

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tuğrul Demiryürek, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Gazi Derneklerinin başkanları Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile şiirlerin okunduğu tören sonrası mülki erkan ve gaziler Tavşanlı Şehitliği'ni ziyaret ederek vatan toprağı için canını veren aziz şehitlerimize dua etti.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Muharip Gaziler Derneği Tavşanlı Şube Temsilcisi ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Bilal Yaşa, kahraman gazilerimizi anarak ülke toprağı için can vermeye hazır olduklarını söyledi. Yaşa "Bu anlamlı günde nurlanmış şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan emanetlerine sabırlar diliyoruz. Aramızdan ayrılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Terör bölgesinde yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. 19 Eylül barutun kanla, kanın toprakla, toprağında canla karıştığı gündür. Vatan, namus, bayrak, ezan uğruna can veren şehitlerimiz Türk destanlarını yazan kişilerdir. Yokluktan var edilen bir ordu ile kazanılan Sakarya Meydan Muharebesi, hür ve bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açmıştır. Kahraman atalarımız bu topraklar bir daha istila edilmesin diye tarihte görülmemiş bir fedakarlık ve azim göstererek düşmanlarımıza haddini bildirmiştir. Kan dökülerek vatan yapılan bu topraklar asil Türk halkının evlatları tarafından korunmaya devam edilecektir. Bugün ülkemiz iç ve dış tehditlerin odağındadır. 15 Temmuz'da TSK içinde yuvalanan darbeci hainler demokrasimizi, en önemlisi de ülkemizi hedef almıştır. Bu hainlerin oyunu vatansever asker, polis ve halkımızla bertaraf edilmiştir. Türk halkı tüm dünyaya göstermiştir ki ezan, bayrak, namus ve toprak için canını seve seve vermeye hazırdır. Al bayrağı indirtmedik, çocuklarımızda indirtmeyecektir. 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımızı bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyor. Bizleri onurlandıran ilçe kaymakamımız Numan Hatipoğlu ve belediye başkanımız Mustafa Güler'e teşekkür ediyorum" dedi

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa Güler Tavşanlılı gaziler ve şehit aileleriyle yakından ilgilenerek bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.