Gediz'de 'Uzlaşma' ile Toplumsal Barışa Büyük Katkı

Yaşam Yayın: 03 Temmuz 2016 - Pazar - Güncelleme: 03.07.2016 10:55:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2075 okunma
Google News

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ceza uygulamalarında Uzlaştırma Bürosu aracılığı ile gerçekleştirilen 'Uzlaşma' ile yargı organlarının iş yükü azaltılıyor, adalete erişim hızlanıyor, masraflar asgari düzeye çekiliyor ve toplumsal barışa büyük katkı sağlanıyor.

Gediz Cumhuriyet Başsavcısı Ebubekir Yıldırım, uzlaşma kurumu ile yapılan çalışmalardan yüzde 80 civarında olumlu sonuçlar elde edildiğini belirterek, bir yaralama ve hakaret olayının özür dileme ile kapanmasına örnek gösterdi.

Gediz İlçesinde iki kişi arasında meydana gelen basit yaralama ve hakaret sonucu çıkan olayla ilgili soruşturma başlatılan şüpheli ile müştekinin Uzlaştırma Bürosu aracılığı ile anlaştığını, şüphelinin müştekinden özür dileyerek cezadan kurtulduğunu dile getiren Gediz Cumhuriyet Başsavcısı Ebubekir Yıldırım, "Gediz İlçesinde Ç. C.'nin imam nikahlı eşi B.B. ve B. B.'nin babası olan M.A.B. ile aynı evde ikamet ettikleri, olay tarihi olan 26.09.2015 günü saat 20.00 sıralarında B. B.'nin evde olmadığı sırada M.A.B. ile Ç.C.'nin elektrik faturası yüzünden tartıştıkları, M.A.B.'nin Ç. C.'ye hakaret edip darp ettiği olaya ilişkin darp edilen ve hakarete uğrayan Ç. C. polise gidip şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı. Dava Uzlaştırma Bürosuna bildirildi. Müşteki Ç.C. ile şüpheli M.A.B. verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirince, dosya Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından uzlaştırmacı olan Gediz Cumhuriyet Başsavcılığı Zabıt Katibi Deniz Ünlü'ye verildi. Uzlaştırmacı Ünlü, müşteki ile görüşüp uzlaşma şartı ve talebini aldı. Müşteki Ç.C. şüpheli M.A.B.'nin kendisinden özür dilemesini talep etti. Uzlaştırmacı Ünlü'nün görüştüğü şüpheli M.A.M.'de uzlaşmayı kabul ederek müştekinin talebini olumlu karşıladı. Şüpheli M.A.B. müşteki Ç.C.'den özür diledi. Şüpheli M.A.B. böylece yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.