GELECEĞİN HEKİMLERİ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Gündem Yayın: 24 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 24.05.2022 20:21:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
670 okunma
Google News

GELECEĞİN HEKİMLERİ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi 'Beyaz Önlük Giyme' töreni gerçekleşti. Geleceğin hekimleri beyaz önlüklerini giydi.

 

 

KSBÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi. Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda beyaz önlük giyme töreni gerçekleşmediği için 2020- 2021 dönemi birinci sınıf öğrencileri de bu törende yer aldı.

Törene KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yrd. ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Erarslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

 

 

“BEYAZ ÖNLÜK TÜM İNSANLARA HİZMET AŞKININ BİR SEMBOLÜDÜR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. M. Cem Algın şunları söyledi: 

“Sevgili öğrenciler beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Bu önlüğü bugün giydikten itibaren, tabii ki kullanıldığı sürede kirlenebilir, ama önlüklerin temsil ettiği vicdani, ahlaki, insani değerlerin bırakın kirlenmesini, lekelenmesine dahi tahammülünüz olmayacak. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine yaşadığımız sürece hepimiz sahip çıkacağız. Bugün sizlere beyaz önlük giydirdiğimizde htiğimiz sevinci ve mutluluğu altıncı yılın sonunda, mezuniyetinizde, edeceğiniz yeminle de bizlere ve ailelerinize yaşatmanız en büyük temennimizdir.”

“SİZ HASTALARIN SADECE BEDENLERİNİ DEĞİL, KALPLERİNİ DE İYİLEŞTİRECEKSİNİZ”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ise yaptığı konuşmada, beyaz önlüğün ayrıcalığını vurgulayarak, “Bugün burada önlüklerinizi size ‘beyaz’ olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız, kirletmeyiniz. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz. Sizin için bildiklerini fedakarlıkla sizlere aktaracak, hekimlik sanatını öğretecek hocalarınıza ömür boyu saygı ve sevginizi göstermeyi sakin ihmal etmeyin. Meslektaşlarınızı, onların ailelerini kendiniz gibi, kendi aileniz gibi kabul edin. Dünyanın ve yaradılışın nedeni insandır. Sizler de insan canı ile uğraşacaksınız, bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiçbir zaman bıkkınlık getirmeyin. Siz hastalarınızın sadece bedenlerini değil, kalplerini de iyileştireceksiniz. Hastalarınız sizlerle en mahremlerini paylaşacak, konuşacaklar, bunların hepsi size emanet edilmiş bilgilerdir. Size duyulan bu güveni namusunuz bilin. Unutmayın, hekimlik vefat eden hastasının cansız bedenini teslim alırken bile teşekkür edilen tek meslektir. 

KSBÜ’NÜN ÖZELLİKLİ KONUMUNDAN BAHSEDİLDİ

Rektör Kavuncu KSBÜ’nün tıp eğitiminde özellikli konumundan bahsederek şunları söyledi:

“Alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahipsiniz. Tip Fakültemizde öğretim üyesi sayımız şimdiden 145'e ulaştı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 5'e kadar indi. Bu sayı Türkiye'de en iyiler arasındadır, çünkü tıp eğitimi bir yönüyle usta-çırak ilişkisidir. Bu sene kuracağımız simülasyon robotu ile mesleki beceri eğitiminizi bir basamak yukarıya taşıyacağız. Klinik stajlarınızı ise gelecek yıllarda hizmete girecek olan yüksek teknolojili Şehir Hastanesinde yapacaksınız. Bütün bunlarla birlikte KSBÜ olarak mezun edeceğimiz her bir öğrencimizin gerekli bilgi ve beceri ile donanacağını ve bizlerin de bu anlamda mesleki kefilleri olacağımızı söylemek isterim.”

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencilerini önlüklerini giydirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.