Gelir Getirici Türler İle Yarınlar İçin Umut

Ekonomi Yayın: 01 Ağustos 2017 - Salı - Güncelleme: 01.08.2017 16:27:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4873 okunma
Google News

Gelir Getirici Türler İle Yarınlar İçin Umut  
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman köylüsünün bulunduğu yerde ormanlardan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamak amacıyla Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane Orman İşletme Şefliği 187 nolu bölmede bulunan ve 2012 yılında köy ormanları kapsamında oluşturulan Sofular köyünde gelir getirici tür olarak ceviz ağaçlandırması gerçekleştirildi. 
4 yıl boyunca belirli periyotlarla bakımı yapılan sahada 2016 yılında traktörle toprak sürümü, köylülerimiz tarafından ot alma ve çapa yapma işlemleri, 2017 yılında yeniden ot alma ve çapa işlemleri Şaphane Orman İşletme Şefliği kontrolünde yapıldı. 
3 hektar alana sahip Sofular gelir getirici tür ağaçlandırması çerçevesinde toprakla buluşturulan 850 adet ceviz fidanının bulunduğu sahada önümüzdeki yıllarda aşı çalışmaları planlandı.
Yapılan çalışmalar ile başta orman köylüsü olmak üzere kırsal alanda yaşayan halkın refah düzeyinin artırılması hedefleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.