GENÇ RESSAMLARI AĞIRLANDI

Sanat Yayın: 01 Haziran 2017 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2017 10:15:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4682 okunma
Google News

GENÇ RESSAMLARI AĞIRLANDI

 

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenen ‘Bulutların Ötesinde’ temalı 2017 Yılı Genç Ressamlar Resim Yarışmasında dünya üçüncüsü olan Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Ece Güler, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi’ konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi Sema Nur Yılmaz İLE Türkiye ikincisi Aykut Uygur ile Çin Büyükelçiliği UBİKAV Vakfının ortaklaşa düzenlediği ‘’Hayalimde ki Çin’’ konulu Türkiye geneli Resim yarışması 2.si Duygu Sena Taşkesdik Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’nu ziyaret ettiler. 

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Demir, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Başyardımcısı Emel Atila ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Altındaş da hazır bulundu.

Yarışmalardan derece ile dönen öğrencileri tebrik eden Belediye Başkan  Kamil Saraçoğlu, Kütahya’yı ve Türkiye’yi temsil eden öğrencilerin uluslararası bir başarıya imza atmalarının gurur verici olduğunu belirtti. Başkan Saraçoğlu  Genç Ressamlardan yaptıkları eserler hakkında bilgiler alarak, günün anısına hediyeler verdi.
İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan FAI Genel Merkezi’nde düzenlenen elemede 16 ülkeden 144 eserin yarıştığını aktaran Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Altındaş, “Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) yaklaşık 25 yıldan beri dünya çapında kendi alanıyla ilgili konuları her sene değiştirip sık sık yarışma düzenliyor. Bu seneki konu ‘Bulutların Ötesinde’ oldu. Türkiye’deki ayağını Türk Hava Kurumu (THK) takip ediyor. Tüm dünyada 57 ülkeden ilk üç çalışma İsviçre’deki genel değerlendirme için elemeyi geçti. Birinci Amerika, ikinci ise Rusya oldu. Dünya çapındaki elemede de 144 çalışma içinde üçüncü olduk. Biz aynı yarışmada 2004 yılında dünya ikincisi olmuştuk, bu sene de dünya üçüncülüğü geldi. Ödül töreni Şubat ayında Ankara’da THK Genel Merkezinde yapılacak. Gelenekten geleceğe Kütahya’yı ve kendi değerlerimizi unutmadan, Avrupa’daki sanatı da anlatarak hepsinden güzel bir şey çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.