Gençleştirme Çalışmalarında Son Adım

Yaşam Yayın: 09 Ekim 2018 - Salı - Güncelleme: 09.10.2018 09:13:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3082 okunma
Google News
Gençleştirme Çalışmalarında Son Adım
 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geleceğin sağlıklı ormanlarını tesis etmek maksadıyla yapılan çalışmalar tüm İşletme Müdürlüklerinde devam ediyor.
 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Emet Orman İşletme Müdürlüğü Tetik Orman İşletme Şefliği 2019 yılı Boşaltma ve Işıklandırma Kesimi Programında yer alan 49,1 ha sahada budama çalışmaları yapıldı.
 
Yapılan çalışmalarda dikili damga üretimi esnasında fidanların ve sıklık çağındaki fertlerin minimum düzeyde zarar görmesi amacıyla geniş tepe tacı olan ağaçlarda tepe budaması yapıldı.
 
Bölge Müdürü Adnan Kayım: “Tabii gençleştirme çalışmaları ile getirilen gençlik, türüne göre belli bir yaşa ulaştıktan sonra daha fazla ışığa ihtiyaç duyuyor. Işık ve boşaltma kesimlerini; tabii gençleştirme çalışmaları ile getirilen gençliğin ışık ihtiyacını karşılamak maksadı ile yapıyoruz. Boşaltma kesimlerinin gecikmesi hâlinde gençlik baskı altında gelişemez ve ileride kilitlenen yaşlı generasyonun devrilmeleri ve bölmeden çıkarılmaları sırasında gençliğe zarar verilir. Bu nedenle mutlaka budama yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.