Gençlik STK’ları İle Stratejiler Belirleme Projesi

Gündem Yayın: 04 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.01.2021 14:33:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1225 okunma
Google News

Dumlupınar Üniversitesi ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve Türkiye Gençlik STK’ları Plaftormu (TGSP) temsilcilerinin iştirak ettiği “Uluslararası Öğrenci Entegrasyonuyla İlgili Gençlik STK’ları İle Stratejiler Belirleme Projesi” toplantıları Tavşanlı’da gerçekleştirildi.
Göbel Termal Tesisleri’nde 4 gün süren proje toplantılarının açılışına Kütahya Valisi Ali Çelik, DPÜ Rektörü Kazım Uysal, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Güler de katıldı.
Projenin sunumunu DPÜ Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Bülent Cırık dünyada ve Türkiye’deki yabancı öğrenci verileri ile ilgili bilgileri içeren sunumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedeflerinde yer alan misafir öğrenci sayısının, bu proje ile 350 bine çıkarılmasının amaçladıklarını anlattı.
Toplantıda Vali Ali Çelik, Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Belediye Başkanı Mustafa Güler, TGSP Genel Başkanı Ömer Faruk Terzi ve TGSP Üniversite ve Uluslararası Birim Sorumlusu Kürşat Karaca da birer konuşma yaptı.
Pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen proje toplantılarının 3. Gününde Belediye Başkanı Mustafa Güler, belediye faaliyetleri ve ilçedeki STK’ların çalışmaları hakkında heyete bilgiler verdi.
- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
- 2017 YILINDA TAVŞANLI’DAKİ STK’LAR İLE BİR TOPLANTI YAPTIK VE ORADA KENDİLERİNDEN BİREYSEL DEĞİL, BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET EDELİM ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTUK.
2017 yılında Tavşanlı’daki STK’lar ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda ilçede faaliyet gösteren tüm oda, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında toplanmasının uygun olacağının altını çizdiğini dile getiren Başkan Güler, “Her alanda tesis etmeye çalıştığımız birlik ve beraberlik hususunu ilçemizdeki STK’lar ile de masaya yatırdık. Bizim kendilerinden bir talebimiz oldu. Dedik ki, hiçbir sivil toplum kuruluşu tek başına etkinlik düzenlemesin. Hayata geçirecekleri projelere Belediye’yi de dahil etsin ve biz kendilerine her türlü desteği sağlayalım. Faaliyet alanlarınız ile birlikte yapmak istediğiniz tüm projeleri dosya olarak bize iletin dedik. Bu noktada Tavşanlı Yardım Platformu adı altında birlik sağladık. Tüm yardım faaliyetlerini el birliğiyle tek çatı altında gerçekleştirmeye başladık. Bu uygulamanın daha fazla yayılmasını arzuluyoruz. Her konuşmamda altını çizdiğim gibi birlik ve beraberlik adı altında çıktığımız bu yolda Belediye’miz daima yanınızdadır” ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren gençlik STK’larının da bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Dumlupınar Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Öğrenci Entegrasyonuyla İlgili Gençlik STK’ları İle Stratejiler Belirleme Projesi kapsamında sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkemizin bekası ve dik duruşu adına mücadele eden devlet büyüklerimize omuz vermek hepimizin görevidir. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yürütülecek her türlü faaliyet bu yönde önemli işlev yerine getirmektedir. Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyor, bu tür proje çalışmalarında Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.
Programlar 4. günün sonunda yapılan istişare ve sonuç değerlendirme toplantısıyla sona erdi.
TGSP Genel Başkanı Ömer Faruk Terzi Belediye Başkanı Mustafa Güler’i makamında ziyaret ederek misafirperverliği dolayısıyla teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.