GÖBEL'E KERVANSARAY OTEL

GÖBEL'E YAPILACAK UYGULAMA OTELİNİN PROJESİ YAVAŞ YAVAŞ NETLEŞİYOR. DPÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI PROJEYE "DİRLİŞ" DİZİSİNDEN FEYİZ ALINARAK OBA ÇADIRLARININ KURULMASI, OKÇULUK BİNİCİLİK GİBİ SPOR DALLARININ BÖLGEDE UYGULANABİLİR HALE GETİRİLMESİ VE KÜLTÜR GEZİLERİNİN DÜZENLEMESİ GÜNDEME GETİRİLDİ. PROJENİN KAPSAMI BÜYÜDÜKÇE GÖBEL'İN BÖLGEDEKİ POTANSİYEL DEĞERİ DE ARTIYOR.

Sağlık Yayın: 06 Haziran 2017 - Salı - Güncelleme: 06.06.2017 19:19:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6161 okunma
Google News



Tavşanlı'nın turizm merkezi Göbel'de Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde yapılacak uygulama otelinin konsepti değişiyor. Tarih, kültür ve sağlık konularının ele alınarak değerlendirildiği proje toplantısında Diriliş Ertuğrul dizisiyle gündeme gelen Osmanlı'nın kuruluş toprakları olan bölgemizde Kervansaray ve oba çadırları konsepti ön plana taşındı. 
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gönen, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, TTSO Başkanı Davut Efe, akademisyenler ve Belediye birim amirlerinin katıldığı toplantıda Mimarlık fakültesi akademisyenlerinin düşünülen proje üzerinde çalışma yaparak Temmuz ayının ortasında taslak çalışmayı netleştirmesi kararlaştırıldı. 
Toplantıda bilgilendirme yapan DPÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık, 18 dönüm arazide Tavşanlı'yı turizm alanında geleceğe taşıyacak en iyi projenin peşinde koştuklarını söyledi. Bülent Cırık "11 ayın sultanı Ramazan'da hayırlı bir iş için bir araya geldik. Belediyemiz 18 dönüm araziyi bize tahsis etti. 4- 5 yıldır süren bir projeleri var. Bu araziyi biz nasıl iyi değerlendirebiliriz diye en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Tarih, sosyal hayat, kültür ve sağlık destenasyonu için bir araya geldik. Kütahya Valimiz başta olmak üzere, rektörümüz, ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız ve ticaret odası başkanımız bize tam destek veriyor. Tüm kurumların desteğini alarak Tavşanlı'mıza güzel bir eser kazandıracağız. TTSO ile Domaniç'te oba çadırları, mızık çamını nasıl etkinleştirebiliriz diye çalışma yapmıştık. Bunu göbele taşıyabileceğimizi düşündük. Oba çadırları ve kervansaray görünümünde bir otel yapabilirmiyiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Göbel'deki kaplıca suyunun sağlık yönüyle eşsiz bir mineral zenginliğe sahip olduğunu hatırlatarak, bu değere tarih ve kültürü eklemeleri durumunda bölgeye de değer katabileceklerini belirtti. Başkan Mustafa Güler " Göbel'in daha canlı hale gelebilmesi için Belediye olarak her dönem farklı çalışmalar yaparak büyük bir gayret gösteriyoruz. Yeni cami ve lüks villa inşaatlarımız hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yeni bir tesisi de hizmete açmıştık. Halkımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Dumlupınar Üniversitemiz tarafından yapılacak otel konusu bizi çok heyecanlandırıyor. Burada yapılacak otel hem vatandaşlarımıza hizmet verecek hem de ilçemizde eğitim alan öğrencilerimize katkı sunacak. Göbel'e değer katacak olan otelimiz üniversitemiz açısından da zenginlik anlamına gelecek. Buradaki toplantımızda son dönemlerin beğeniyle izlenen Diriliş dizinden de bazı fikirler ortaya çıktı. Bu dizi sayesinde bölgemizin tanınırlığı arttı. Bölgemize kültür gezilerinin arttığını görüyoruz. Bu insanlarımızı Göbel'de ağırlayabileceğimizi düşünüyoruz. Domaniç ve Çavdarhisar arasında kültür gezileriyle bölgemize de hizmet sunacağız. Temmuz ayının 12'si itibariyle Arap büyükelçileri Tavşanlı'ya geliyor. Onları yine Göbel'de ağırlayacağız. O güne kadar yapılacak olan uygulama otelinin tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl proje netleştirip 2018 yılında yapımına başlanacaktır" dedi
Projeye destek veren tüm kurum amirlerine Tavşanlı halkı adına teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Milli Parklar bünyesinde Göbel için proje hazırladığını hatırlattı. Başkan Güler, bakanlık, belediye ve üniversite projelerini pazılın parçaları gibi bir araya getirildiğinde çok farklı ve gelişmiş bir turizm merkezinin ortaya çıkacağını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.