Görme Engelli Mesut Erduran

Yaşam Yayın: 24 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 24.12.2019 11:15:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2158 okunma
Google News

 Görme Engelli Mesut Erduran " İnsanları mutlu etmek beni de mutlu ediyor"

Tuna İşleyen / GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan görme engelli Mesut Erduran, insanları eğlendirip mutlu etmenin kendisini de mutlu ettiğini söylüyor.

 Görme engelli 27 yaşındaki Mesur Erduran, "2.5 aydır darbuka çalışıyorum. Seviyorum darbuka çalmayı. İnsanları sevindirmek, eğlendirmek, insanlara moral olmak beni mutlu ediyor. Ben bunu gönül rızası ile yapıyorum. Yalnız yaşıyorum. Ankara Keçirören'de Atatürk Çocuk Yuvasında kalıyordum. Babam ve annem beni yurda vermiş. O zaman ben 2 yaşında yoktum. 1998 yılında sol gözümden darbe almışım. Sonra ameliyat da olsam gözüm görmüyor. 16 yıldan bu ana sağ gözüm, 21 yıldan bu yana da sol gözüm görmüyor. Daha sonra 2007 yılında sağ kulağımdan ameliyat oldum ama tek kulağımda duyma kaybı oldu."

Onca zorluklara rağmen hayattan büyük mutluluk alan Mesut Erduran’ın en çok istediği de bağlama çalabilmek. Darbuka ile müzik yapan Erduran, aslında bağlama çalmak istediğini ancak henüz öğrenemediğini belirtirken, Ankara oyun havaları, Roman havası ve ilahiler seslendirdiğini söyledi. Esas olarak ilahi sevdiğini belirten Mesut Erduran, bunu da şu şekilde açıkladı, " Müzikten çok ilahi söylemeyi seviyorum. Çünkü bana Allah'ı hatırlatıyor, peygamberimi hatırlatıyor, ahretimi, mahşerimi, ölümü ve kabri hatırlatıyor. Bu nedenle de ilahileri daha çok seviyorum."

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.