Gözü gibi baktığı Koca Efe'yi özel bakım ile bin 250 kiloya çıkardı

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Yaşam Yayın: 10 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 10.02.2022 11:22:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1705 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Göbel Köyünde düzenlediği besleme programı ve gözü gibi baktığı Koca Efe adlı büyükbaş hayvanını bin 250 kiloya çıkardı.  
  Göbel Köyünden besici Halil Uslu (Kadıoğlu) ilk zamanlar 7 - 8 kilo günlük yem verdiği Koca Efe'ye besiye çekildikten sonra günlük 12 kilo, son zamanlarda da 24 kilo besi yemi yediğini söyledi.

 

 


  2 yıl elleriyle beslediğini belirten Göbel Köyünden besici Halil Uslu, " Koca Efe ismini verdiğimiz boğalık danamız vardı. Kaba yem ağırlıklı bakımını yapmıştık. Kendi arazimizden kaldırdığımız arpanın yanında, mısır ve ayçiçeği tohum küspesi alarak bir karışım hazırladık. Onun akabinde yulaf, Macar fiğ, yonca olarak da kaba yem verdik. Zaten bu dengeli beslenmesini yapamasak bir yerinde hasar oluşurdu. Dengeli ve sağlıklı beslenmesini sağladık. Gözümüz gibi baktık. Bize karşı son derece sempatik olmasının yanında başkalarına karşı gaddar bir yapıya sahip idi. Boğalık vasfını kaybedince besiye çektik ve kurbanlık olarak satmayı düşündük ancak o günlerde beklediğimiz fiyat verilmeyince satmadık. Daha sonra yoğun beslenme programı sonrası nasip bu sefermiş Ekrem Aka'ya sattık. Tavşanlı rekoru olarak düşündüğümüz Koca Efe, canlı bin 250 kilo, karkas olarak da 682 kilo geldi. Kendindenmiş gibi görmeyince bu hayvancılık yapılmaz. " diyerek hayvancılığın önemini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.