GURBETÇİLER İÇİN

Ekonomi Yayın: 03 Ağustos 2018 - Cuma - Güncelleme: 03.08.2018 16:29:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4636 okunma
Google News

CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ DR. ALİ FAZIL KASAP GURBETÇİLER İÇİN KÜTAHYA ZAFER HAVALİMANINA AVRUPA ÜLKELERİNDEN DİREK SEFER KONULMASI İÇİN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA TALEPTE BULUNDU.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yurtdışındaki gurbetçi vatandaşlarımızın Kütahya’ya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Kütahya Zafer Havalimanı’na özelikle Almanya, Hollanda ve Danimarka’dan doğrudan seferler düzenlenmesi için talepte bulundu.

 

Kasap, yap-işlet-devret modeli ile ve garanti ödemesi verilerek yapılan Kütahya-Afyon-Uşak bölgesindeki Zafer Havaalanı için 2012-2016 yılları arasında 4 milyon 73 bin 181 yolcu garantisi verildiğini, ancak bu sürede havaalanına sadece 170 bin 534 kişi geldiğini hatırlatarak, 3 milyon 902 bin 647 yolcunun parasının devlet bütçesinden ödendiğinin altını çizdi. Kasap, sadece 2015 yılında bu havaalanından geçmeyen yolcular için devletin kasasından 5 milyon Euro çıktığını hatırlatarak, Bakanlığı, yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz için Zafer Havaalanına doğrudan seferler konulması ve bir nebze de olsa bu zararın azaltılması için harekete geçmeye çağırdı.

 

Kasap, çok sayıda gurbetçi ailenin yaz aylarında ve öğrencilerin sömestre ve Noel tatillerinde Türkiye’ye yakınlarını ziyarete ve tatile geldiğini hatırlatarak Kütahya Zafer Havalimanı için birçok Avrupa ülkesinden doğrudan seferler konulması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

 

“Almanya, Hollanda ve Danimarka’da çalışan çok sayıda gurbetçi aile yaz aylarında ve öğrencilerin sömestre ve Noel tatillerinde Türkiye'ye yakınlarını ziyarete ve tatile gelmektedirler. Bu aileler çoğunlukla İstanbul ve İzmir'deki havaalanlarını tercih etmektedirler. Ancak bu havalimanlarından tekrar aktarma yaparak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kütahya Zafer Havalimanı'na uçuş mümkündür. Diğer havalimanlarından sefer yoktur. Gurbetçilerimizi mağdur etmemek için en az haftada bir gün olmak üzere bu ülkelerden doğrudan Kütahya Zafer Havalimanı’na seferler düzenlenmesi ve bu seferlerden dolayı Uşak ve Afyon gibi illerimizdeki gurbetçilerimiz için de kolaylık sağlanacağı aşikârdır. Bu gerekçelerle Zafer Havalimanı'na Avrupa'nın bu üç ülkesinden gerekli uçuşların sağlanmasını ve bakanlığı bu konu hakkında harekete geçmeye çağırıyorum.”  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.