Güzelyurt Mahallesi Doğalgaza kavuştu

Ekonomi Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 10:45:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1482 okunma
Google News

 Güzelyurt Mahallesi Doğalgaza kavuştu

Tuna İşleyen /GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi Güzelyurt Mahallesi doğalgaza kavuştu.

Korona Virüs nedeniyle tedbirlere uyularak gerçekleştirilen törenle doğalgaz Güzelyurt Mahallesinde verildi.

Tören İstiklal Marşı saygı duruşunun ardından Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray'ın açılış konuşması ile başladı.

Törende konuşan Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, doğalgazın Güzelyurt Mahallesine ulaşmasında katkısı olan herkese teşekkür ederken, " Rüyalarımıza giren bir çalışma Kuruçay ve mahallelerimize doğalgazı getirmek idi. Vatandaşlarımızı temiz, daha ekonomik ve daha rahat bir yaşama kavuşturmaktı. Önceki dönem milletvekilimiz ve ağabeyimiz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu hocam bu hayalimize ortak oldu. 2014 yılında bu isteklerimizi söylediğimizde hiçbir zaman sen çok şey istiyorsun demedi. Bugün burada doğalgaza bir mahallemizin daha kavuşması hepimizi memnun etti. Katkısı olan herekese teşekkür ederiz."

Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Ak Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun,  Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, Afyon Ak Parti Milletvekili İbrahim Yurdusever, 24.26. Milletvekili Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu birer konuşma yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, " Doğalgaz'da Kütahya'mızda ulaşılmayan nokta sayısı çok azdır diye düşünüyorum. Türkiye'de 1960'lı yıllarda kömür ile başlayan enerji seferberliği yaklaşık 1987'ye kadar kömürle devam etti. 1987 yılında ilk defa doğalgaz ile tanıştık. Sizler de biliyorsunuz ki şu anda yüzde doksan dokuz doğalgazda dışarıya bağımlıyız. Ama en son bulunan Karadeniz'deki yatak kaynakla birlikte inşallah bizim bu bağımlılığımız ciddi manada azalmaya başlamış oldu. Yaklaşık 32 yıl boyunca enerji ihtiyacımızın yüzde yirmisi bu kaynaktan sağlanmış olacak. Enerji bakanımızın da söylediği gibi bu bir başlangıç. Çok yakın zamanda Trakya'da, Karadeniz'de ve Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmalarının verim verebileceğini düşünüyorum ve bunun sonunda da doğalgazda kendi kendimize yeter hale geleceğiz." diyerek hayırlı olmasını diledi.

Programa çok sayıda davetli katıldı, maske ve mesafeye dikkat edildi.

Kurban kesimi sonrası yapılan dua sonrasında protokol üyeleri tarafından temsili kurdele kesimi ile doğalgaz açılışı gerçekleşti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.