Haber üretmek için doğru bilgi ve hız önem arz ediyor

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2020 - Cuma - Güncelleme: 24.07.2020 21:52:23
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
986 okunma
Google News
Haber üretmek için doğru bilgi ve hız önem arz ediyor
 
GÖRÜNTÜLÜ 
 
 
 
Kütahya Valisi Ali Çelik, Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. yılı sebebiyle kutlanan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Vali Çelik’in ev sahipliğinde Polisevinde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, televizyon - gazete sahipleri, muhabirler, ajans temsilcileri ile radyo programcıları katıldı.

112 yıldır Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kabul edilen 24 Temmuz’da basın mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Çelik, konuklarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
 
 

“ZOR ANCAK ONURLU BİR GÖREV İFA EDİYORSUNUZ”

Gazetecilerin zor ancak onurlu bir görev ifa ettiğini belirten Vali Çelik, “Gece gündüz çalışıyor, en iyisi için mücadele ediyorsunuz. Basın meslek ilkeleri kapsamında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, bu doğrultuda şehrimize katkı sunan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

“MİLLETİMİZİN SÖZCÜLERİSİNİZ”

Yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra basının 4. güç olarak görüldüğünü kaydeden Vali Çelik, “Bunun en önemli ehemmiyeti bu güçleri tanımladığınız zaman devlet, toplumsal hayat ve millet hayatında hizmeti tanımlıyor. Basın da millete hizmetin bir parçası. Bu da onur verici bir görev. Ortaya çıkardığınız sonuç itibarıyla baktığınız zaman milletimizin haber alma, öğrenme ve ifade etme alanındaki sözcüleri, temsilcileri konumuna gelmiş durumda basın mensuplarımız. İnsanların haber alma hakkını sizlerin vasıtasıyla gerçekleştirmiş olması da yaptığınız hizmetin önemini artırıyor” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU, TARAFSIZ VE ADALETLİ MÜCADELENİN PARÇASISINIZ”

Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. yılını kutlayarak basın özgürlüğünün önemine değinen Vali Çelik, “Basında sansürün kaldırılması; tarafsız, doğru haberlerin her bireyin öğrenme hakkını doğuruyor ki önemini de buradan ortaya çıkıyor. Yönlendirilmiş, baskılanmış, doğru bilginin üstünün örtüldüğü dünyanın gelişen teknoloji karşısında da çok zor olduğu hepimizin malumu. Bizlere düşen, millete hizmet etmek isteyen tüm bireylerin bakması gereken perspektif gelişme doğru, tarafsız ve adaletli olanın insan hayatının bir parçası olması için mücadele etmek. Sizler bunun bir parçasısınız. Önemli olan tespit ettiğiniz yanlışı, eksiği yalın haliyle resmetmek. Bu anlamda yaptığınız hizmetler, göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

“KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT SÜRECİNE KATKINIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Kontrollü sosyal hayatı başarıyla tamamlamada basına önemli görevler düştüğünü belirten ve destek isteyen Vali Çelik, “Maske, mesafe ve temizlik konusu artık kontrollü sosyal hayatın bir parçası haline gelmek zorunda. Günlük yaşamın kendini tekrar ettiği her bir faaliyette kontrolü kaybettiğimiz anda ortaya çıkacak olan sonuçlar maalesef karşımıza ağır bir tabloyla gelebilir. Sizlerin bu hususun altını çizen bir bakışa sahip olması devletimize ve milletimize büyük bir katkı sunar” dedi. 

“DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN 7/24 ARAYABİLİRSİNİZ”

Vatandaşın en doğal hakkı olan doğru bilgiye ulaşmada Kütahya basınına gece gündüz demeden destek vereceğini açıklayan Vali Çelik, “İl valisi olarak sizlerin yaşayabileceği tüm sorunların muhatabı olarak da ben elimden geleni yapmaya hazırım. Sizlere destek vermekten memnuniyet duyarım. Haber üretmek için doğru bilgi ve hız önem arz ediyor.  İletişimin açıklığı ve hızı ne kadar doğru yönetilirse o kadar sağlıklı sonuç elde edilir” şeklinde konuştu. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.