Hafızlık İcazet Merasimi

Gündem Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 20:13:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3652 okunma
Google News

 

 Vali Dr. Ömer Toraman, “Hafızlık İcazet Merasimi”ne Katıldı

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Kütahya’daki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan imam hatip ortaokulu öğrencileri için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. 

Yeni Spor Salonunda düzenlenen merasime; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, hafız öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hafızlık İcazet Merasimi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

“14 BİN 500 ÖĞRENCİ HAFIZLIK EĞİTİMİ ALIYOR”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında ülke genelinde 171 okul, 225 Kur’an kursu iş birliği içerisinde 14 bin 500 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını söyledi. 

Muslu, “Protokolün amacı; örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim, öğretim süreçlerinin verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi; mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesidir” dedi. 

“44 YILDA 154 BİN 618 HAFIZ YETİŞTİ”

Her yıl yaklaşık 15 bin öğrencinin hafızlık belgesi almak için Diyanet İşleri Başkanlığına müracaat ettiğini belirten Prof. Dr. Ramazan Muslu, “Her yıl yaklaşık 10 bin öğrencimiz hafızlık belgesi almaya hak kazanıyor. 1975 yılından itibaren bugüne kadar başkanlığımızın belge vermiş olduğu toplam hafız sayısı 154 bin 618’dir. Bu rakamın yaklaşık 3’te biri hanımlardan oluşmaktadır” şeklinde konuştu. 

“BAŞARILI BİR MODEL OLUŞTURULDU”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde uygulanan projenin verimli sonuçlar doğurduğunu kaydeden Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Milletimiz, tarihi boyunca hafız yetiştirmek için büyük gayret göstermiş; müesseseler ve vakıflar ihdas etmiş. Bugün de Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız güzel bir iş birliği yaparak, hafızlık eğitimi alan çocuklarımızın örgün eğitimden de geri kalmamaları için başarılı bir model oluşturdu. Bugün burada bu projenin ilk meyvelerini topluyoruz.  Kütahya’mız hafızlık açısından önemli bir merkez ve kuvvetli bir geleneğe sahip. Bu şehirde yüzyıllar boyunca hafızlar yetişmiş bundan sonra da yetişmeye devam edecek. Hafız öğrencilerimizi tebrik ediyor,  onlara destek veren ailelerine ve eğitmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara belgeleri ve hediyeleri verildi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.