HANGİ MESLEĞİ SEÇERSENİZ SEÇİN MİLLİ VE VATANSEVER OLUN

Gündem Yayın: 13 Mart 2018 - Salı - Güncelleme: 13.03.2018 17:57:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2633 okunma
Google News

 

HANGİ MESLEĞİ SEÇERSENİZ SEÇİN MİLLİ VE VATANSEVER OLUN

 

Lise öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Mustafa Güler, meslek ve üniversite seçimi hakkında kendilerine tavsiyelerde bulunurken, kendi mesleği olan şehir plancılığı hakkında da bilgiler verdi. Başkan Güler, öğrencilere, "Sonuç itibariyle hangi mesleği seçerseniz seçin milli ve vatansever olun. başka yerlerden emir almayın, devletinizin yanında olun” dedi.

Tavşanlı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Kariyer Günleri projesi ile 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşilere katılan uzmanlar, mesleklerini anlatarak öğrencilerin merak ettikleri sorulara da yanıt veriyor.

Bu çerçevede Belediye Başkanı Mustafa Güler; Tavşanlı Anadolu Lisesi ve İMKB Anadolu Lisesi’ne giderek, burada öğrencilere mesleği olan şehir plancılığını anlattı.

Elektrik-Elektronik Mühendisi Kadir Kırca'nın moderatörlüğündeki söyleşide meslek seçiminin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Güler, öğrencilere kendilerinin istediği mesleğiseçmelerini tavsiye ederek, “Meslek seçiminde kişisel beceri ve o mesleğe yatkınlık gibi kriterler de önem taşımaktadır. 40 yılın üzerinde yapacağınız meslek için seçiminizi ona göre yapın” dedi.

 

 

 

“15 TEMMUZ DARBE GÖRÜNÜMLÜ İŞGAL GİRİŞİMİ BİZE GÖSTERDİ Kİ BU ÜLKENİN KADROLARINDA MİLLİ VE VATANSEVERLERE İHTİYAÇ VAR.”

Türkiye’nin milli ve vatansever kadrolara ihtiyacının bulunduğunu işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “15 Temmuz darbe görünümlü işgal girişimi bize gösterdi ki ülkemizin milli ve vatansever kadrolara ihtiyacı var. Benim sizden isteğim, sonuçta bir meslek seçeceksiniz. Bu ülkeye hangi meslekte hizmet ederseniz edin milli ve vatansever olun. Başka yerlerden emir almayın, devletinizin yanında olun” diye konuştu.

Başkan Güler, kendi mesleği olan şehir plancılığını da tanıtarak, “Şehir plancılığı içerisinde çok sayıda mühendislik bilgisi isteyen bir meslektir. Şehirleri ve bölgeleri planlıyorsunuz. Evinizden sokağa çıktığınızda gördüğünüz tüm yapılar bu mesleğin ilgi alanına giriyor. Çalışma saatleri esnek olan bu meslekte kilometrelerce yol da yapabiliyorsunuz. O yüzden özellikle erkeklere tavsiyem matematik becerileriniz varsa ve bu mesleğe ilgi duyuyorsanız maddi ve manevi sizi tatmin edecektir” ifadelerini kullandı.

Üniversite eğitiminin de çok önemli rol oynadığına işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Mühendislik gibi bazı branşlarda bazı üniversiteler bir adım öne çıkıyor. Tercihlerinizde bu hususu kesinlikle göz ardı etmeyin. Mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığınızda tam donanımlı olmak için iyi bir eğitim şarttır” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.