Harika Güral GastroEkonomi Zirvesinde konuştu

Gündem Yayın: 13 Mart 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2019 11:36:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4245 okunma
Google News

Harika Güral GastroEkonomi Zirvesinde konuştu.
İkinci kez düzenlenen Global GastroEkonomi Zirvesi, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer’in açılış konuşmaları ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı.


Sektörde önder kişi ve firma temsilcilerinin sunum yaptığı, yoğun ilgi gören zirveye Güral Porselen Yönetim Kurulu üyesi Harika Güral da bir konuşma ile katıldı. Zirvede “Restoran İhracatıyla Büyüyen Türk Markaları”nı temsil eden  Harika Güral, Porselen ve sağlık ile Güral Porselenin vizyon, misyon, stratejik değerler ve hedefleri üzerine konuştu. Gastronomi sektörünün de daha çok desteklenerek başka yerlere taşınması gerektiğine dikkat çeken Harika Güral, gastronominin önemli bir ihracat alanı olduğuna vurgu yaptı ve dünyadan örnekler verdi. Kütahya’nın asırlara dayanan deneyim ve ustalığını, çağımızın modern çalışmasına uyarlayarak dünyaya açtıklarını belirten Harika Güral klasik porselen anlayışından tamamen çıkıp modern tasarımlar sayesinde dünya pazarında önemli bir yer edindiklerini belirttiği konuşması büyük ilgi ile izlendi.

 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı ve TİM’in desteği  ile tüm dünyadan sektör profesyonellerini, gastronomi meraklılarını ve alanının öncü isimlerini yoğun bir katılımla bir araya getiren 2. Global GastroEkonomi Zirvesinde, Gastronomi Ekonomi, Gastro Diplomasi, Gastronomi Turizmi ve Sosyal Gastronomi konuları masaya yatırıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.