Hayata Şekil Veren Kadınlar Kütahya’da Buluştu

TÜRKONFED ve ZAFERSİFED desteğiyle, LAV ev sahipliğinde düzenlenen ‘Hayata Şekil Veren Kadınlar Konferansı’nda Kütahya’da gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 14 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 14.12.2019 13:04:46
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1639 okunma
Google News

 

 

 Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve  Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFERSİFED) desteğiyle, LAV sponsorluğunda düzenlenen Hayata Şekil Veren Kadınlar Konferansı, katılımcılara topluma rol model olan, başarılı kadınları ilham veren hikayelerini dinleme fırsatı sundu.
‘Hayata Şekil Veren Kadınlar Konferansı’nda katılımcılara hitap eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; İş insanlarımız içerisinde kadınlarımızın ayrı bir yeri var ve bunu artık Türkiye’de herkes kabullendi. Son dönemde her alanda kadın girişimcilerimizin sayısının artması da ülkemizi ve ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmektedir, dedi.
Şehrimiz ve Kütahya Belediyesinin projeleri ile ilgilide bilgiler veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Kütahya coğrafi konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, ormanları, jeotermal şifa kaynağı suları, çok zengin olan tarihi ve kültür hazineleriyle birçok değeri bünyesinde barındırmaktadır. Büyük bir potansiyele sahip olan şehrimizin, bundan sonra başta kendi yaşayan insanlarına, ülkemiz ve dünya insanlarına hizmet verecek bir noktaya taşınmasını sağlayacağız. Bunu kadınlarımız ile birlikte başaracağız. Kütahya Belediyesi olarak kadınlara sözde değil özde değer verdiğimiz gösterecek çalışmalar yapıyoruz. Belediye Başkanlığı görevine başlar başlamaz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü aktif hale getirerek bu müdürlüğümüzün bünyesinde iki ana merkez kurduk. Birincisi Engelli Hizmetleri Merkezi diğeri ise Kadın ve Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezi kurduk. Kütahya’daki kadınlarımızın gerek ekonomide gerek sosyal hayatta, daha etkin olabilmeleri amacıyla Kütahya Belediyesi Kadın Kooperatifi adı altında bir kooperatif kuruyoruz. 2020 yılı Ocak ayında da Kadın ve Aile Rehberlik Hizmetlerini kuracağız. Burada görev yapacak olan sosyolog, psikolog ve diğer uzmanlarımızla kadınlara destek sağlayacağız. Kütahya Belediyesi olarak şehrimize değer katmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Minnet duyduğumuz çok değerli iş kadınlarına ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, dedi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Hayata Şekil Veren Kadınlar Konferansı Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin GÜRAL ARGAT ve Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Cansen BAŞARAN SYMES yeni nesil kalkınmada kadının rolü ve yol haritalarının konuşulduğu oturumun ardından konferans, “Geleceğe Şekil Veren Kadınlar” ve “Bilişime Hayat Veren Kadınlar” olmak üzere iki panel ile devam etti.
Gazeteci Özlem GÜRSES moderatörlüğünde gerçekleştirilen Geleceğe Şekil Veren Kadınlar Paneli’ne Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin AÇIK, BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayserispor Başkanı Berna GÖZBAŞI ile Mediterien Deep Kurucusu Ece DEMİRPENÇE konuşmacı olarak katıldı.
Bilişime Hayat Veren Kadınlar Paneli’nde ise erkek egemen bir sektörde kendini ispatlamış özel isimlerden SAP Türkiye Pazarlama Direktörü Özlem KESTİOĞLU, Siemens Türkiye, Endüstri 4.0 Dijitalizasyon ve Pazarlama Müdürü Derya İREN ve LOGO Yazılım Satış Müdürü Özlem ERSÖZ yer aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.