Haydi Çocuklar Camiye Ödül Töreni

Eğitim Yayın: 06 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.02.2019 19:15:55
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2349 okunma
Google News

Haydi Çocuklar Camiye Ödül Töreni

Server Gençlik tarafından Türkiye Genelinde olduğu gibi Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde de gerçekleştirilen "Haydi Çocuklar Camiye" projesi ödül töreni ile sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Müftülük ve Kütahya Zinde Gençlik ve Spor Kulübünün proje ortaklığını yaptığı "Haydi Çocuklar Camiye" Projesinin Ödül Töreni pazar günü ikindi namazı sonrası Arifağa Camii’nde gerçekleştirildi.

Geniş katılım ile Arifağa Camiinde yapılan ödül törenine Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Efe, Kütahya Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İkindi namazı öncesi yemek ikramı ile başlayan tören ikindi namazına müteakip ödüllerin verilmesiyle devam etti. ‘Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap’ sloganıyla 21 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında Tavşanlı’da 21 cami ve 300’ü aşkın çocukla  gerçekleştirilen Haydi Çocuklar Camiye Projesinde çocuklar 5 vakit namazlarını camide kıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan ve Tavşanlı'da 21 Cami'de uygulanan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesinde 315 çocuğa hediyeler takdim edildi.

İkindi Namazı öncesi yaklaşık 1000 kişiye yemek ikram edilirken, Namaz sonrası 315 çocuğa futbol topu, 6-13 yaş arasında 3 kategoriye ayrılan puanlamada ilk 3 dereceye giren çocuklara da kaykay ve bisiklet hediye edildi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler "Haydi Çocuklar Camiye Projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en uç noktasında Allah'tan ve Hz. Muhammet'ten haberdar olmayan kişilerin, çocuklarıyla ilgili hesaba çekilmesi diye bir şey söz konusu olmayabilir. Ancak Anadolu coğrafyasında yaşayan bizlerin, kendi hesabımızla birlikte çocuklarımızın Allah korkusu, Peygamber sevgisinden meshul olduğumuzu, mahşerde bunun hesabının da sorulacağını bilmeliyiz. İnşallah çocuklarını camiye gönderen, dini eğitimine önem veren anne babalar bu hesaptan geçecektir. Tavşanlı Belediyesi olarak tüm Tavşanlı halkı adına bu etkinlikte bulunmaktan mutluyuz. Çocuklarımıza eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi.

Müftü Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Camiler çocuklarımızla, gençlerimizle daha da güzel, Tavşanlı’ya göreve başladığımız günden bugüne camilere gençlerin ve çocukların gelmeleri için çalışmalar başlattık. Camilerimizde cami gençlik kolları oluşturduk. Hedefimiz hocalarımızın da gayreti ile tüm camilerimizde cami gençlik kulüpleri oluşturmak. Biz buralarda çocuklarımıza 4 şeyi öğretmeyi amaç edindik. Bunlar 1-Allah Sevgisi, 2-Resulullah (s.a.s.) Sevgisi, 3-Anne, baba, akraba sevgisi ve Sıla-i Rahim, 4-Vatan ve millet sevgisi. Bu yarıyıl tatilinde çocuklarımızı camilerle buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduk, camilerimiz çocuk açtı. Emeği geçenlere müteşekkiriz. ” dedi.

Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bahadır Biçer yaptığı konuşmada,

“Bu proje ile ‘Ağaç yaş iken eğilir’  atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımızın henüz hayatlarının başlangıcında cami ve namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedeflenmiştir.Günümüzde caminin önemi, cemaatle namaz kılmanın önemi unutulmaya yüz tutmuştur. Teknoloji çağında insanları meşgul eden bilgisayar, telefon, televizyon gibi elektronik aletler insanları asli vazifesi olan Allah’a kulluktan uzaklaştırmaktadır. Yapılan her türlü gayretlere rağmen insanlar, namaz ve camiye karşı gereken ilgiyi göstermemektedirler. Namazı ya geciktirmekte ya da hiç kılmamaktadırlar. Namaz ve camiyi insanların gündemine getirmek için bu projenin ortağı olduk , çocuklarımız ve gençlerimiz için böyle güzel projelerde olmaya devam edeceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.