Hayme Ana 735. Göç Şenliklerinde Anıldı

Kültür Yayın: 04 Eylül 2016 - Pazar - Güncelleme: 04.09.2016 19:47:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4452 okunma
Google News

 

 

 Hayme Ana 735. Göç Şenliklerinde Anıldı

Tuna İşleyen / Tavşanlı 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan, "Hayme Ana" için Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyünde 735'inci kez anma töreni düzenlendi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve diğer protokol mensuplarının Hayme Ana'nın türbesini ziyaret etmesi ile başlayan anma programı tören alanında devam etti.

Tören alanında Kur’an tilaveti sonrası Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Vali Nayir, törende yaptığı konuşmada, kuruluştaki o manevi iklim kardeşliği sevgiyi, saygıyı öğreterek bugün ihtiyaç duyulan birlik, beraberlik ve dayanışmada yol gösterecek, rehber olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşamasına temel olacağını söyledi.

Adına Türk tarihinde türbe yaptırılan ilk kadın olduğunu belirten Vali Nayir, "Hayme Ana cihan hakimiyeti kuran büyük Osmanlı İmparatorluğuna can veren anadır. O, bizlere bıraktığı engin tarihi mirası ile göğsümüzü kabartan anamızdır. Tarihimizin temel taşlarından biri olan Hayme Ana'yı, bu büyük Türk kadınını, ilk çadırın kurulduğu günden bugüne kadar canlarını veren şehitlerimize ve ahirete irtihal etmiş olan tüm gazilerimizi ve Türk analarını, bugün nedeniyle bir defa daha gururla onurla yad ediyor, onlara Allah'tan rahmet diliyor ve ruhları şad olsun diyorum."

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MHP Kütahya eski Milletvekili Alim Işık,  MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın da katıldığı törene çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım oldu.

Etkinlikte en çok alkış alan ise Karesi Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Ekibi ile mehter takımı gösterisi oldu.

TRT’1 de yayınlana Diriliş Ertuğrul dizisinin Hayme Ana karakterini canlandıran başrol oyuncularından Hülya Darcan da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Hülya Darcan, “Domaniç ilçesi Çarşamba Köyünde Hayme Ana’nın yaşadığı topraklarda bulunmaktan ve Hayme Ana olmaktan çok mutluyum.” diyerek duygularını dile getirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.