Hayrat Vakfı ve Enderun Derneğinden anlamlı program

Gündem Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 11:43:28
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1492 okunma
Google News

Hayrat Vakfı ve Enderun Derneğinden anlamlı program

Tuna İşleyen

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Hayrat Vakfı ve Enderun Derneği “Dünya Kur’an Okuyor” program düzenledi.

Tavşanlı Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı.

Hayrat Vakfı KYK Bursa Bölgesi Osmanlıca Kursları Koordinatörü İsmail Kaya, Kur’an-ı Kerim kıraati ile program başladı.

Vakfın Tavşanlı Temsilcisi Ercümend Yıldırım Hayrat Vakfı hakkında bilgi verdi, "Dünya’nın en büyük Kur’an matbaalarından biri olan Isparta’daki matbaada Tevafuk Mucizeli Kur’an-ı Kerim basan Vakıf, yine Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Ahlakı esaslı olarak modern bilimleri de bir araya getirerek Türkiye ile 23 ülkede bulunan temsilciliklerinde binlerce öğrenciye yönelik eğitim faaliyetleri yürütmektedir. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile protokolü olan Hayrat Vakfı, Halk Eğitim ve KYK kursları başta olmak üzere, Diyanet TV ve diğer basılı, görsel ve online yayınları ile Osmanlıca Eğitimini 1,5 milyon vatandaşımıza ücretsiz ulaştırmıştır. Tüm bu faaliyetlerine Türkiye’de, Balkan ülkelerinde, Almanya ve İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinde ve Endonezya Malezya’dan Kırgızistan’a kadar Asya’da, Sudan Nijer Senegal gibi Afrika’da devam etmektedir.

Aynı zamanda 5 kıta 70 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren Hayrat Yardım kuruluşu ile 1 milyon Kur’an hediyesini muhtaç Müslüman kardeşlerimize ulaştırma hedefinin 400 bine yakınını göndermiş bulunmaktadır. Bu Kur’an-ı Kerimlerin binden fazlası Tavşanlı’daki İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine hediye edilmiştir.

Suriye’ye bin 800 den fazla yardım tırı gönderilmiş, bunların 23 tanesi Tavşanlı Temsilciliği ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle ulaştırılmıştır. Önümüzdeki günlerde gönderilecek 3 tır ile toplam 26 yardım tırı gönderilmiş olacaktır.

Hayrat Yardım Derneği Ramazan, Kurban yardımları, Sağlık, Yetim Eğitim Merkezleri ve diğer insani yardımları Türkiye ve Dünya genelinde halen yapmaya devam etmektedir."

Programda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de, selamlama konuşması yaparak, tüm Müslümanların ve İslam Coğrafyasındaki Ülkelerin bir araya gelmesi, kardeşlik bağlarını güçlendirmesi gerektiğini ifade etti. Bu hedef doğrultusunda Hayrat Vakfı’nın yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu ve faaliyetleri için teşekkür ve tebrik ettiğini ifade etti.

Program Hayrat Yardım Bursa Bölge Temsilcisi Gökhan Hamza Tüccar’ın Hayrat Yardım hakkında bilgi verdiği konuşmayla devam etti.

Daha sonra Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’nin Moritanyalı Hafız öğrencisi Muhammed Seyyid’in Levhe Kur’an yazımı gösterimi ile devam etti. Afrika’da maddi zorluklar sebebiyle Kur’an-ı Kerim bulamayan ve Levh isimli tahtaya yazarak hafızlık yapan Müslümanların bu eğitimi nasıl zor şartlarda yaptığı anlatıldı.

Son olarak ülkemizde misafir olan vakfın yurtdışı temsilcilerinin Kur’an-ı Kerim Eğitim faaliyetlerini anlattığı oturum yapıldı. Hayrat Vakfı Batı Afrika Koordinatörü Ersin Yasir Kaya, Sudan Temsilcileri Ammar İsmail Muhammed ve Abdullah Abdurrahman Al Fadni, Nijer Temsilcisi Yahya Sıddık Adem ve Kırgızistan Temsilcisi Murat Bostonov konuşma yaptı.

Misafirler ve dinleyicilerin sahnede hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.