Hayvan Barınağı ilkokul öğrencilerini ağırladı

Gündem Yayın: 05 Ekim 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 05.10.2019 17:04:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1928 okunma
Google News
Tavşanlı Belediyesi tarafından inşa edilen ve bölgenin en modern tesisleri arasında gösterilen Hayvan Barınağı   ilkokul öğrencilerini ağırladı.
4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla Mehmet Tarhan İlkokulu'ndan 350, Üç Eylül İlkokulu'ndan 150 ve çeşitli ana okullarından yaklaşık 100 öğrenci öğretmenleriyle beraber barınağa gelerek, tedavi gören köpekleri sevdi, taşıdıkları dövizlerle Tavşanlılılara "Canlarımızı Korumak Hepimizin Görevi" mesajını verdi.
Bugüne özel olarak bilgilendirme broşürü ve çocuklar için rozet hazırlatan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Çeşitli haber kaynaklarından biliyoruz ki günümüzde halen ticari amaçla öldürülen, vahşice işkence edilen hayvanlar var. Av yasaklarına uymayarak doğal yaşamı zevk için katleden insanlarda bulunuyor. Bugün çocuklarımıza hayvan sevgisini, en önemlisi de onların yaşam haklarını çok iyi anlatmalıyız. 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü'nde sınıflarını barınağımıza taşıyarak tesisimizi eğitimin bir parçası haline dönüştüren öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi
Tavşanlı Belediyesi Hayvan Barınağı'nda köpeklerin kısırlaştırılması ve aşılanması başta olmak üzere, yaralanan veya hasta olan kediler, atmaca, doğan gibi yırtıcı kuşlar ve leylek gibi göçmen kuşların tedavisi yapılarak yeniden doğal yaşamına döndürülüyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.