HAYVANCILIK SERACILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI AÇILDI

Ekonomi Yayın: 26 Nisan 2018 - Perşembe - Güncelleme: 26.04.2018 13:51:54
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2517 okunma
Google News

10. TARIM HAYVANCILIK SERACILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI AÇILDI
 

Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 10. kez kapılarını açtı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin; Tarım fuarları tarımın gelişmesinde en büyük etken haline gelmiştir. Bu etkenler genelde sanayimizin gelişmesine, tarımımızın yanında ticaretin gelişmesine büyük katkı sunmaktadır. Fuarımızın ülkemiz bölgemiz ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, dedi.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür vekili Dr. Altuğ Atalay ise; Dünyanın hiçbir yerinde çiftçilerimiz tarımdan memnun değildir. Türkiye’deki son 15 yılın istatistiklerine baktığımız zaman bitkisel üretim 98 milyon tondan 120 milyona, kırmızı et üretimi 500 bin tondan 1 milyon tonun üzerine, balık üretimi 60 bin tondan 280 bin tona, süt üretimi 8,5 milyondan 21 milyona çıkmıştır. Ülkemizde diğer sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe de çok ciddi ilerlemeler sağlanmıştır. Kütahya’nın rakamlarına baktığımız zaman Türkiye’deki bu büyüme nasıl yaşanıyorsa aynı büyüme Kütahya’da da yaşanmıştır. Son 10 yıl içerisinde 59 milyon Kırsal Kalkınmadan, 60 milyona yakın IPARD’dan hibe sağlanmış ve bu hamlelerle aslında Kütahya’da binlerce kişi tarımsal alanda istihdam edilmiştir, dedi.

Kütahya Belediyesi Fuar Merkezinde gerçekleştirilen bölgenin en büyük sektörel fuarı olan Kütahya 10. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya 10. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi fuarımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Onuncusu düzenlenen Tarım Fuarı 5.000 m2 kapalı, 15.000 m2 açık alana kurulmuştur. Fuarda toplam 215 katılımcı firma bulunmaktadır. Kütahya Belediyesi olarak çiftçilerimize destek vermek onların yanında olmak adına önceki dönem Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu bizimde devam ettirdiğimiz Türkiye’nin 2. Tıbbi Bitkiler Merkezi olan Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezin hala işlevine devam etmektedir. Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezimiz çiftçimize örnek olabilecek onların üretimlerini değerlendirebilecek bir yapıya sahiptir. Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezimizde 6.000 dekar alanda 500’ün üzerinde çiftçimize anlaşmalı tarım yaptırılmaktadır. Artık Kütahya’da sadece buğday, arpa değil Kekik, Adaçayı, Haşhaş, Kimyon ve Aspir gibi baharat ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan bitkilerin üretimi de gerçekleştirilmektedir.Açılışını gerçekleştireceğimiz Tarım fuarında çiftçilerimizin daha modern bir şekilde işlerini yapabilmeleri, daha kaliteli ürün elde edebilmeleri noktasında araç ekipmanlarının sergilendiği görüyoruz. Bu manada fuarın çiftçilerimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tüm hemşehrilerimi fuar alanını ziyaret etmelerini, fuardaki yenilikleri görmelerini tavsiye ediyorum. Bu vesileyle Kütahya 10. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi fuarının ülkemiz ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, şeklinde konuştu. 

Son olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir ise; Tarım destek verdiğimiz gelişmesini istediğimiz ve dışarıya muhtaç olmamaya çalıştığımız bir alandır. İlimiz açısından baktığımız zaman bizlerin sahip olduğu toprağın 26’sı tarıma ayrılmıştır. Yani 319 bin hektar tarım için ayrılmış bir alan bunun 62 bin hektarında sulu tarım yapılmaktadır. İnşallah yapımı devam eden barajlar ve göletlerle bu miktarı 115 bin hektara çıkarmış olacağız. İyi bir tarım, iyi bir hayvancılık için olmazsa olmazlar iyi bir ırk, iyi bir tohum ve uygun ekipmana sahip olmaktır. Fuarlara bu açıdan bakıldığında tarımın ihtiyaç duyduğu bütün girdilerin en iyisini temin etmeye ve tanıtmaya yönelik bir alan olarak bizlere destek vermektedir. Bizler ilimizin tarım açısından da kıymetli olduğunu biliyor, ilimizin tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacağına inanarak Tarım fuarının hayırlı olmasını temenni ediyorum, dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Tarım Fuarının bugünlere gelmesinde önemli katkıları bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür vekili Dr. Altuğ Atalay, Tarım Kredi Yem Fabrikaları Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay adına Gökmen Öz, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Tarım Kredi Bölge Müdürü Özkan İnci, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin ve Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan’a Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından plaketleri takdim edildi.

Kütahya 10. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarının açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol üyeleri tarafından hayırlı olsun temennisiyle kesildi.

Ayrıca Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Tarım Fuarını gezerek firmaların yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi alarak katılımcı firmalara hayırlı bol kazançlar diledi.

Kütahya 10.Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarının açılışına; Vali Ahmet Hamid Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür vekili Dr. Altuğ Atalay, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş,Tarım Kredi Bölge Müdürü Özkan İnci, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ve çok sayıda vatandaşımız katıldı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.