Hem Ateşi Söndürüyor, Hem Ağaçlandırıyoruz

Gündem Yayın: 19 Eylül 2017 - Salı - Güncelleme: 19.09.2017 10:51:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3019 okunma
Google News

Hem Ateşi Söndürüyor, Hem Ağaçlandırıyoruz 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü 10 Eylül 2017 tarihinde çıkan orman yangınının Domaniç İlçesi sınırında kalan kısmının kontrol altına alınmasından sonra çalışmalara başladı. 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü akciğerimiz olan ormanlarımızı korumanın yanı sıra yanan orman alanlarını aynı yıl içinde ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyor. 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Domaniç Çukurca beldesinde çıkan orman yangını; Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı orman yangınlarıyla mücadele ekip ve araçlarının en kısa süre içerisinde yangına müdahalede bulunması ve yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. 

Yangına 17 helikopter, 5 amfibik uçak, 100 arazöz, 30 su tankeri, 25 dozer, 2 greyder ve 500 personel ile müdahale edildi. 

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, yanan ormanlık alanları en geç 1 yıl içerisinde tekrar ağaçlandıracaklarını ifade etti. Yangın sonrası yapılan çalışmalar sonrası bilgiler veren Bölge Müdürü Adnan Kayım “10 Eylül 2017 Pazar günü Domaniç ilçesi Çukurca mevkiinde çıkan orman yangınına 5 dakika içerisinde en yakın yerden müdahale edilmiş ancak rüzgarın şiddeti ile yangın kısa sürede genişlemiştir. Yangın ihbarının alındığı anda 4 helikopter, 20 arazöz, 6 su tankı, 5 dozer ve 100 personel acilen yangın sahasına hareket etmiştir. Yangın sahasına en kısa sürede hareket edildiği halde rüzgarın şiddeti ve yangının yamaç yukarı ilerlemesi nedeni ile kısa sürede yangın geniş alana yayılmıştır. Ardından çevre illerden takviye ekiplerinde gelmesi ile birlikte yangın ile mücadelemiz 17 helikopter, 5 amfibik uçak, 100 arazöz, 30 su tankeri, 25 dozer, 2 greyder ve 500 personel ile sürmüştür. Yoğun çabalar ve etkin mücadele olmasına rağmen şiddetli rüzgar gibi olumsuz faktör karşısında 12 Eylül 2017 Salı günü Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüzde yangın kontrol altına alınmıştır. Çıkan yangında yaklaşık 300 hektarlık alan yanarken, ölçümlerimiz devam etmektedir. Soğutma çalışmalarımız ise 7 gündür sürdürülmekte ve halen sahada çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

Bölge Müdürü Adnan Kayım bugünden itibaren sahanın boşaltılıp, toprak işlemesinin yapılarak ağaçlandırmaya hazır hale getirilmesi için çalışmalara başlanıldığını belirterek; “Şu ana kadar 20 Ha. alanda toprak işlemesi yapılmış olup, dozerlerimizle toprak işleme çalışmalarına devam edilmektedir. Ekim ayında fidan dikimi, çizgi ekimi ve tohum atımı çalışmaları ile saha eskisinden daha iyi bir görünüme kavuşturulacaktır” dedi.

Milli servetimiz olan ormanlarımızı korumak için büyük emek veren personelimize ve yöre halkımıza çok teşekkür ediyorum diyen Bölge Müdürü Adnan Kayım ; “Ormanlarımızı koruma noktasında biz ne kadar çaba gösterirsek gösterelim, vatandaşlarımızdan da her an destek istiyoruz.  Daha duyarlı olmalarını, özellikle sıcak havalarda piknik alanlarında dikkat etmelerini ve en ufak bir dumanı görme durumlarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi vermelerini de istiyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.