HENÜZ BİRBUÇUK AY ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞTI

HENÜZ BİRBUÇUK AY ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞTI

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 19.05.2014 09:18:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4258 okunma
Google News

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ali Şentürk, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Şentürk'ün 6 ay önce askerden geldiği ve bir buçuk ay önce de kömür ocağında elektrikçi olarak işe başladığı belirtildi.

Ölen Ali Şentürk'ün cenazesi bugün yakınları tarafından Soma'dan Tavşanlı ilçesi İstasyon Mahallesi'ndeki evine getirildi. Anne Adile Şentürk ile yakınları sinir krizleri geçirip gözyaşı döktü. Şentürk'ün cenazesi evin önünde okunan duadan sonra töreninin yapılacağı aynı mahalledeki Hacı Veyis Camii'ne götürüldü. Türk Bayrağına sarılı olan Şentürk'ün tabutu cenaze aracından indirilmedi. Cenaze törenine Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Güler, ölen Ali Şentürk'ün yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Ali Şentürk'ün tabutunun bulunduğu cenaze aracının önünde toplanan kalabalık öğle namazının ardından cenaze namazını kıldı. Şentürk'ün fotoğrafını ve asker künyesini dayısının oğlu Murat Güre taşıdı. Ali Şentürk götürüldüğü Tavşanlı Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektik Bölümü mezunu olan Ali Şentürk'ün bekar olduğu, 6 ay önce askerden geldiği ve bir buçuk ay önce de elektrikçi olarak facianın meydana geldiği Soma'daki kömür ocağında işe başladığı belirtildi.

CENAZE VE DÜĞÜN EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Bu arada cenaze namazının kılındığı Hacı Veyis Camii'nin bir arka sokağında yapılan düğünde müzik çalınmadı. Düğün sahipleri oluşturdukları araç konvoyuyla sessiz bir şekilde gelin almaya gitti. Hem düğünün olduğu eve, hem de maden şehidi Ali Şentürk'ün evine Türk Bayrakları asıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.