Hisarcık’ta kundaklama korkusu

Asayiş Yayın: 26 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 26.10.2016 14:05:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3445 okunma
Google News

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bir hafta içerisinde ilçe dışında iki bağ evinin soyulması, ahır ve 30 arı kovanının yakılması üzerine vatandaşları kundaklanma korkusu sardı.
İlçeye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Ovacık mevkiinde bir hafta önce Mesut Dertli ve Hidayet Karataş’a ait iki bağ evini soyan kişi veya kişiler, Mesut Dertli’nin ahırını ateşe vererek kundaklamışlardı. Bu olaydan bir hafta sonra kundaklanan ahırın hemen yakınında bulunan Hakkı Helvacı’ya ait 30 arı kovanı yakıldı. Bir hafta içinde aynı mevkide iki soygun ve iki kundaklama olayı gerçekleşmesi akabinde zanlı veya zanlıların henüz yakalanamaması bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kundaklama olaylarını Eti Maden İşletmesinin Hisarcık Ocağı faaliyet sahasında bulunan arazilerine geçiş yolunu kapatmasına bağlıyorlar.
30 arı kovanı yakılarak kundaklanan Hakkı Helvacı, “Eti Maden İşletmesi kamulaştırma çalışmasını takiben yeni yol yaptırdığını belirterek, bizim Hisarcık ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan arazi yolumuzu moloz dökerek kapattı. İşletmenin yaptırdığı yeni yoldan arazilerimize ulaşabilmemiz için 4 kilometre yerine 20 kilometre yol kat etmemiz gerekiyor. Arazi yolumuzun kapanmasından sonra bölgede azalan trafik yoğunluğu sonucunda bir hafta içerisinde iki bağ evi soygunu ile ahır ve arı kovanlarımız yakıldı. Bugüne kadar buralarda bu tür olaylara hiç rastlamamıştık. Kundaklama ve soygun olaylarından sonra hayvancılık ve arıcılık yapan vatandaşları kundaklanma korkusu sardı. Bizler soygun ve kundaklama olayı faillerinin bir an önce yakalanmasını, ayrıca Eti Maden İşletmesinden arazilerimize en kısa sürede rahatça gidip gelebilmemiz için arazi yolu açmalarını istiyoruz” dedi.
Bağ evi soyulan Hidayet Karataş ise, “10 yıldan beri buralarda ne soygun, nede kundaklama olayı oldu. Eti Bor İşletmesinin arazi yolumuzu kapatmasından sonra bu olaylar başımıza geldi. Bu mevkideki vatandaşlar tedirgin durumda. Bu nedenle her gün sırayla birbirimizin evlerini, ahırlarını ve arı kovanlarını kontrol ediyoruz. Emniyet güçlerinden bir an önce soygun ve kundaklama olayı faillerinin yakalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.