Hisarcık'ta Ramazan Topunun Yerini Ses Bombası Aldı

Gündem Yayın: 07 Haziran 2016 - Salı - Güncelleme: 07.06.2016 17:49:28
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
2932 okunma
Google News

 Hisarcık İlçesi'nde geçmişte Ramazan ayında iftar vaktini bildirmek için kullanılan top atışlarının yerini ses bombası aldı.

Hisarcık'ta, ilçe sakinlerine oruçlarını açma vaktini bildirmek için her akşam iftar saatinde ses bombası atılıyor. Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, itfaiye görevlileri tarafından atılan ses bombasının gökyüzünde patladığı için çevreye zarar vermediğini söyledi. Başkan Çalışkan : 

"Her gün iftar vakti düzenli olarak itfaiye teşkilat binasının önünde hazırlanan rampadan yetkili kişiler tarafından ses bombasının fitili ateşleniyor. Atılan ses bombası çıkardığı yüksek sesle vatandaşlara iftarı haber veriyor. Bunların kullanımı kolay, güvenli ve ucuzdur. Fitilin ateşlemesinin ardından yaklaşık 80 metre yüksekliğe ulaşan ses bombası patlıyor. Eski toplardan daha fazla ses çıkarttığı için bunların sesi çevremizde bulunan birçok köyde de rahatlıkla duyulmaktadır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.