Hisarcık'ta 'Ramlıç Koyunu' Yetiştiriciliği Projesi

Ekonomi Yayın: 11 Kasım 2016 - Cuma - Güncelleme: 11.11.2016 16:56:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3752 okunma
Google News

Hisarcık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynağı, İlçe Tarım Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik desteğiyle Kütahya İli Hisarcık İlçesi Ramlıç Koyunu Yetiştiriciliği Projesi başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Konu hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam  Davut BAYRAKTAR  yaptığı açıklamada “İlçemiz doğa koşulları ve sosyal yapısı itibari ile hayvancılık faaliyetleri için uygun bir potansiyele sahiptir .Yüksek verimli ve damızlık nitelikli koyun ırklarını ilçemizde yaygınlaştırmak kırsal ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda  halkımızın köyde istihdamınada önemli katkıda bulunacaktır” söyledi.


Proje kapsamında sosyal güvencesi olmayan Hasanlar Köyünden Nuri DOĞAN Tokat Köyünden Mehmet Ali BADEM Ulaşlar Köyünden Kamil CAN’a 19 adet Ramlıç ırkı damızlık koyun ve 1 adet ramlıç ırkı damızlık koç dağıtımı gerçekleştirmiştir. Toplam Proje bedeli 51.500.TL olup 57 koyun ve 3 koç faydalanıcılarla buluşturulmuştur. Proje bedelinin geri ödemesi ilk yıl ödemesiz 3. Yıl ödeme başlayacak olup 6 yılda eşit taksitte ödeyeceklerdir”dedi.


Konuyla ilgili Hisarcık ilçesine bağlı Tokat, Hasanlar ve Ulaşlar köyündeki koyun sahiplerine Hisarcık Kaymakamı Davut Bayraktar,Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve ilgili daire müdürleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.