HOCALI ve BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

HOCALI ve BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

Gündem Yayın: 28 Şubat 2016 - Pazar - Güncelleme: 28.02.2016 09:04:51
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3404 okunma
Google News

Kütahya Ülkü Ocakları, bundan tam 24 yıl önce Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında sahnelenen ermeni vahşetini unutmadı.


Ulu Cami önünden akşam namazı sonrasında düzenlenen yürüyüşe; Kütahya Ülkü Ocakları İl Yönetimi ile birlikte MHP İl Başkanı Mehmet Ali TÜRKER, MHP Kadın Kolları Başkanı Kadriye KARA, MHP Milletvekili Adayları MHP Belediye ve İl Meclis Üyeleri Türk Eğitim-Sen ve diğer sendika yöneticileri, Ülkü Ocakları Ortaöğretim - Üniversite Teşkilatları, Bayanlar Birimi ve kalabalık bir vatandaş grubunun katılımı ile gerekleşti. Karagöz Paşa Camii önüne kadar çeşitli sloganlar atarak gelen kalabalık grup, burada basın açıklaması yaptı.
 
Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar AKKOÇ tarafından yapılan basın açıklaması şöyle..;

'' Ülkü Ocaklarının çok kıymetli neferleri Milliyetçi Hareket Partisinin çok kıymetli İl Başkanı, İl Yönetimi,Merkez İlçe Yönetimi. Çok kıymetli Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi,İl Meclis Üyeleri, Türk Kamu Sen'in kıymetli Başkanları ve yönetimleri çok kıymetli Türkav ailesi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok kıymetli temsilcileri, Canımızdan can Azerbaycan Türkü soydaşlarımız, kıymetli basın mensupları ve çok kıymetli Kütahya halkı, bundan tam 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalar Kasabasında sahnelenen ermeni vahşeti 21.nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir. Dönemin Rus zihniyetinin, bu kıyımın gerçekleşmesinde önemli oranda payı ve katkısı olduğu bugün dahada netleşmiştir. 25 - 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı kasaba halkı Ermeni azınlığının ve acımasızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış ve bu kapsamda soydaşlarımız ağır ve kanlı bir saldırıya uğramıştır.

106'sı kadın, 632'ü çocuk, 70 den fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimiz, soydaşımız hunharca ve alçakça katledilmiştir.
Sayıları binleri bulan soydaşımız ise yaralanmış, rehin düşmüş ve de kaybolmuştur.
Hocalı dramı,Türk Milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, failleride her daim katillikle ve canilikle ömür boyu yüzleşeceklerdir.
Soydaşlarımızın ırzına,namusuna,şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cür'et eden Ermeni ahlaksızlığını azizi Milletimiz lanetle ve nefretle hatırlayacaktır.
bir çok Ülke tarafından Soykırım olarak kabul edilen Hocalı faciası maalesef Ülkemiz tarafından hala soykırım olarak kabul görmemiştir. Ve bugün Türkmeneli'nde veyahut Anadolu coğrafya'sının herhangi bir köşesinde umut umut cepheye gönderdiklerimiz tabut tabut evlerine dönmektedirler.
Acımız her geçen gün katlanmaktadır.Sur, Cizre Şırnak ve Doğu Anadolu adeta kan gölüne dönmüştür. Şehit haberleri artık sıradan haber gibi gösterilmekte 4 şehidimiz 4 kırmızı kart kadar konuşulmamaktadır.

Türk Milleti olarak bu sancılı süreçte Duamızla, mavzerimizle, topumuzla, tüfeğimize velhasıl Anadolu kıtası kadar büyük yüreğimizle Türkmenlerin her daim yanında, yanı başında olduğumuzu bildiririz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.''
Basın açıklaması sonrasında grup olaysız şekilde dağıldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.