Hukuk ve Demokrasi Askıya Alındı

Gündem Yayın: 01 Kasım 2016 - Salı - Güncelleme: 01.11.2016 12:25:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4243 okunma
Google News

 Kütahya CHP İl başkanlığından basın açıklaması;

"15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası OHAL süreci ile birlikte ülkemizde hukuk ve demokrasi askıya alınarak, TBMM devre dışı bırakılarak Kanun Hükmünde Kararnamelerle devletin kurumları tasfiye edilmekte, bir baskı ve dikta rejimi oluşturulmaktadır.

Halkın silahlandırılması ile iktidara bağlı mafya ve milis güçleri oluşturularak muhalif kişi ve kurumlar hedef gösterilerek susturulmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda Genel Başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na sayısız saldırılar, İl başkanlarımız ve milletvekillerimize saldırılar tertip edilmiş ve bu saldırılar da maalesef cezasız kalmıştır. En son Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan’a Aydın’da silahlı saldırı düzenlenerek yaralanmıştır.

Diyarbakır’ın seçilmiş Belediye Başkanlarının tutuklanması, belediyelere kayyum atanması iktidarın seçilmiş de olsa muhalefete olan tahammülsüzlüğünü ortaya koymaktadır. Bu tutuklamalar, bölgede gerilimi tırmandırarak daha fazla güvenlik gücü kaybına ve iç barışa gölge düşüreceği ve  daha sonra muhalif diğer belediyelere de yayılacağı endişesi taşımamıza neden olmaktadır.

En son onlarca gazetenin ve yayın organının kapatılması ile birlikte ülkemizin demokrasi tarihi ile özdeşleşmiş, her baskı döneminde ağır bedeller ödemiş, onca yazarını demokrasi şehidi olarak faili meçhul cinayetlere kurban vermiş Cumhuriyet Gazetesi sözde terör örgütüne yardım bahanesi ile baskı altına alınmış, hayatlarını dinci ve etnik terörle mücadeleye adamış yazarları tutuklanmıştır. Cumhuriyet gazetesi de susturulmaya çalışılmaktadır.

Bundan sonraki adımın demokrasi ve Cumhuriyetimizin kurumlarının tamamen ortadan kaldırılması olduğu aşikardır.

Ortadoğu’da savaşa sokulduğumuz ve iç savaşa sürüklendiğimiz şu süreçte iktidarın baskıcı tutumunu, ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran ve anayasa tanımaz haksız ve hukuksuz saldırgan tavrını kınıyor ve protesto ediyoruz. Bundan sonra da bu uygulamalar karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun demokrasi güçleriyle birlikte kanımızın gücümüzün son damlasına kadar karşı duracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Hedefimiz tam demokrasi, insan hak ve özgürlükleri gözetilerek hukukun üstünlüğü ve Cumhuriyetimizin Demokratik, Laik Sosyal Hukuk Devleti olarak ülke içinde ve dışında barış içinde yaşamaktır.

Tutuklamalar, saldırılar bizleri susturamaz ve yıldıramaz. Cumhuriyet Halk Partis bu ülkenin can damarıdır, birleştirici gücüdür ve bundan sonra da korkusuzca bu saldırıları püskürtecek, ülkemize  ve parlamenter demokrasimize sahip çıkacaktır. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.