Hurma Fiyatları Düştü

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2019 16:45:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1853 okunma
Google News

 Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan hurma, tezgahlardaki yerini almaya başladı.  Tezgahları çeşit çeşit hurmalar süslerken, zam beklenen hurma fiyatlarında düşüş olduğu gözlendi. Satıcılar, vatandaşların bu darboğazda hurma yiyebilmesi için fiyatlara zam yapmadıklarını ve geçen seneden daha düşük fiyatlara satış yaptıklarını söylediler.

Hurma satışlarında hareketliliğin başladığını ifade eden İsmail Bilen, “Bu sene de hurma satışları Ramazan’a kısa bir süre kala başladı. Her bütçeye göre hurma satışı yapıyoruz. İran, Medine, Bağdat, Irak Köylüoğlu  hurması var. İnsanlar en çok Medine hurmasına ilgi gösteriyor. Onun da fiyatı geçen seneye göre bayağı düştü. Enflasyonla mücadele kapsamında kendi kar marjlarımızdan kısarak hurma fiyatlarını geçen senenin fiyatlarının altına çektik. Geçen sene 60 liraya sattığımız hurmayı şimdi 55  liraya satıyoruz. İnsanlar Ramazan’da hurma yesin diye fiyatları aşağı çektik. Medine 70 , Kudüs 65,   Kudüs 55 , İran 18,  İran paket 9,   Köylüoğlu paket 18 ,Köylüoğlu  9 TL'den satıyoruz. Vatandaşlar da fiyatlardan çok memnun. Ramazan'da da zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.