HZ. MEVLANA VUSLATININ 742. YILINDA ANILDI

HZ. MEVLANA VUSLATININ 742. YILINDA ANILDI

Gündem Yayın: 04 Aralık 2015 - Cuma - Güncelleme: 04.12.2015 16:52:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3031 okunma
Google News

Mevlana Celaleddin Rumi vuslatının 742'inci yıl dönümünde Kütahya'da anıldı. Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen anma programı Belediye Kültür ve Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Vali   Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı   Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yrd.Doç.Dr.Kadir Güler'in Kütahya Mevleviliği konusunda konferans verdiği anma gecesinde Kütahya Tarihi Türk Müziği Derneği sanatçılarının konserİ de büyük beğeni topladı.

Hz.Mevlana'yı 742. Vuslat Yıldönümünde Anma Programı plaket takdimiyle sona erdi. Yrd.Doç.Dr.Kadir Güler, Necati Çelik ve Abdürrahim Öztürk'ün plaketlerini Vali   Şerif Yılmaz, Kütahya Tarihi Türk Müziği Derneği Başkanı Dr. Hakkı Altaş, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Ali İhsan Çanakoğlu ise plaketlerini Belediye Başkanı     Kamil Saraçoğlu verdi.
Anma gecesine katkıda bulunan Selman Hatipoğlu ile Yeşilay Derneği Başkanı Aziz Güneş plaketlerini Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'in elinden aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.