İL AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Gündem Yayın: 04 Ağustos 2016 - Perşembe - Güncelleme: 04.08.2016 15:26:08
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2945 okunma
Google News

İL AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 1’nci Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Koyak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun ile ilgili kurum amirleri katıldı. 

“AFETLERDEKİ ASIL BAŞARIMIZ EKİP BAŞARISI OLACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir afet öncesi alınacak tedbirler ile ekip çalışmasına dikkat çekti. Vali Nayir, “Kütahya geçmişte büyük depremler görmüş bir il olarak afetlerin sıkıntısını yaşadı. Afetlerdeki asıl başarımız ekip başarısı olacak. Koordinasyon Kurulu üyesi olan arkadaşlarımız kendi birimlerine düşen görevin farkındalığını, önemini hissederlerse ve kurum içerisindeki çalışmalarda, kurumun asli görevleri gibi bu görev ve planlara ait hizmetleri de birinci derecede öncelikli görürlerse önleyemeyeceğimiz afetlerde hiç olmazsa öncesi ve sırası faaliyetlerde büyük bir ekip başarısıyla zararı en aza indirme, müdahaleyi en kısa sürede ve etkili yapma başarısını göstermiş olacağız. Afetleri tam olarak önleme imkanımız yok ama alabileceğimiz tedbirler elbette var. Olmasını önleyecek tedbirlerden daha ziyade olması durumunda meydana gelecek olan zararın en aza indirilmesi, müdahaleyi en etkili şekilde yapılabilmesi için ekip çalışmasına ihtiyaç var” diye konuştu. 

Vali Nayir’in konuşmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun AFAD yapılanmasının amacı, AFAD’ın mevcut durumu, yatırım programında yer alan hizmet binası, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 5 pilot il arasında yer alan TAMP – Kütahya’nın çalışmaları, ortaya çıkışı, amacı, kapsamı ve hedefleri hakkında sunum yaptı. 

Toplantı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun’un sunumuyla sona erdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.