İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlardan Kadir Gecesi Mesajı

Gündem Yayın: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2020 09:53:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1856 okunma
Google News

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlardan Kadir Gecesi Mesajı

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. 19 Mayıs Salı gününü 20 Mayıs Çarşamba’ya bağlayan geceyi Kadir gecesi olarak hep birlikte idrak ve ihya edeceğiz.

İnananlar için bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kütahya İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar bu gecenin, Rabbimizin kullarına af ve mağfiretinin, tecelli ettiği, ilahî lütuf ve ihsanlarla dolu bir gece olduğunu belirtti. Kadir Gecesi’nin insanlar için hidayet rehberi, hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği gece olduğunu ifade eden İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Kadir gecesi, insanı Rahman’ın affıyla, insanlığı Kur’an’ın aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir gecedir. Bu müstesna zaman diliminin kadrü kıymetini bilen ve onu ihya etmek isteyen her mümin, elbette öncelikle Kur’an’a yönelmelidir. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, yegâne din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir.  İnsanoğlu da bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir.” diye konuştu.

 Bayrama yaklaştığımız Ramazan’ı şerifin son günlerinde Ramazanda kazandıklarımızı ve yaşantımızı yeniden gözden geçirmek için Kadir Gecesinin büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Müminlere şifa ve rahmet olan ve Peygamberimizin ümmetine bıraktığı iki emanetten biri olan Kur’an-ı Kerimi her daim okumaya devam edelim. Ruhumuzun açlığını doyurmak için Kur’an sofrasına yönelelim. Unutmayalım ki, Kadir gecesini ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz.” dedi.

Kadir Gecesi’nde yapılması gereken en önemli amellerden birisinin de dua olduğunu ve bu duanın da bize Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından bildirildiğini ifade eden İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Hz. Âişe annemiz, Peygamber Efendimize; Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğun bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sormuş.
Peygamber Efendimizde;  “Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet! diye dua etmesini tavsiye etmiştir”  Bu duygu ve düşüncelerle başta Kütahya’mız, ülkemiz ve bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecelerini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Salgın hastalık sebebi ile ayrı kaldığımız; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu yaşadığımız camilerimize, teravihlerimize, iftarlarımıza yeniden kavuşmayı, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.