İŞ DÜNYASI VE HÜKÜMET EL ELE

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2016 - Pazar - Güncelleme: 07.08.2016 20:29:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3002 okunma
Google News

İŞ DÜNYASI VE HÜKÜMET EL ELE 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Deik Slovakya İş Konseyi Başkanı   İsmet Güral  ve diğer Avrupa Bölgesi İş Konseyleri başkanları’yla  gündeme ilişkin görüş alış verişinde bulundu. 
 İsmet GÜRAL; DEİK'in hem tüm AB ülkelerinde, hem de AB üyesi olmayan ülkelerde 126 ülkede partneri var   "Artık bir görev daha çıktı bizlere DEİK olarak, öncelikle konuyla ilgili yurt dışındaki dezenformasyonu engellemek, bilgi kirliliğini temizlemek amacıyla “SEFERBERLİK” ilan edilmiş olup, tüm çalışmalar bu minvalde yürütülecektir dedi.
Darbe teşebbüsüne karşı Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm halkın karşı koyması, iş dünyasının karşı çıkmış olması ve bizim bunu dünyaya anlatma gerekliliğimiz. Yani biz burada demokratik ilkeleri savunan başta AB ülkelerinin, bizim yanımızda olmalarını bekliyoruz dedi.  Güral Deik olarak aldıkları  acil eylem planını içinde  29Temmuz’da Slovakya Büyükelçisi-Belçika –Çek Cumhuriyeti –Amerika büyük elçileriyle DEİK Avrupa Bölgesi İş Konseyleri Başkanları’olarak bir araya gelen İsmet Güral ;Türkiye ye yapılan bu alçakça saldırının yabancı medyada yanlış haber  yapıldığını ,bu hain darbe girişiminin direk türk milletine yapıldığını silahsız olan Türk milletine ateş açıldığı ve yüzlerce masum insanın şehit edilgini anlattı.T.B.M.M  binamızın bombalandığını Tüm siyasi partilerin geregini yapması ve milletvekillerimizin meclise gitmesi ve öleceksek orada ölelim demeleri dünyaya örnek bir davranıştır dedi.
Cumhurbaşkanımızın talimatı ile tüm milletimiz sokaga çıkmıştır.Din ,dil,mezhep,ve siyasi görüş gözetmeksizin tek vücut olarak bu hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir .Milletimiz İstiklal Savaşı ve Kıbrıs çıkarmasında böyle kenetlenmiştir.Tüm siyasi partilerimiz başkanları ile birlikte tek vucut olunmuş toplumsal sözleşme gerçekleşmiştir. 

1968 Çekostavakyanın düşman işgali esnasında tankın önüne dikilen bir Çek vatandaşın fotoğrafı dünya da büyük yankı uyandırmış ve günlerce manşetlerden düşmemiştir.Ülkemizde yüzlerce insan  tankların önüne yatmış üstüne çıkmıştır.
Hal böyle iken halkımızın haklı tepkisi ve cesareti ayakta alkışlanması gerekirken  dünya medyasında eleştirilere maruz kalıyor.AB ülkelerinin başkanlarının bizimle el ele olmasını beklerdik.

Bu olaylar olurken ülkemizi ilk arayan Slovakya Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Morislav Lajcak dır. 
Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, "AB-Türkiye ilişkileri geniş ve derindir dedi .4-7 Ekim tarihinde AB ülkelerinden 35-40 ÜlkeTemsilcisi  Türkiye ye davet edildi.Dış ekonomik ilişkiler kurulu konsey başkanları olarak bu davete katılacagız ve Ülkemizin gerçeklerini İş dünyası olarak aktaracagız.
Ayrıca Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığını da yürüten Anna Turenicova her ay büyükelçileri davet ediyor bu davete Slovakya iş konseyi başkanı İsmet Güral katılacaktır .

  Bakan Ömer ÇELİK; 
Terör örgütünün yurtdışında yürüttüğü Türkiye’nin ekonomisini ve imajını hedef alan propagandalara dikkati çeken Bakan Ömer Çelik, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen piyasa dostu faaliyetlerin korunduğunu, bunun Türkiye ekonomisinin gücünün kanıtı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yatırımcılarla bir araya gelerek bu mesajları verdiğini hatırlatan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Türkiye, dünya ekonomisiyle entegre olmuş, dışa açık bir ülke olarak yoluna devam etmektedir.” diye konuştu.

Türk halkının ortaya koyduğu direnişteki demokrasiye sahip çıkma biçiminin bütün bir demokrasi tarihinin yeniden yazılmasına yol açacak nitelikte olduğunu vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, “Bir halk bütün dünyaya, tanklara, savaş uçaklarına, kurşunlara, namluya direnerek demokrasiye sahip çıktığını göstermiştir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.