İş Zekası

Ekonomi Yayın: 21 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 21.05.2019 15:08:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1923 okunma
Google News

İş Zekası

İş zekası, herhangi bir kuruluşta bir süreç sonrası oluşan, verileri analiz edip, bütünü görerek yorumlamaktır. İş zekası, aslında birbirine bağlı süreçlerin, oluşturduğu sonuçların yorumlanmasıdır. Bunun için, belli yöntemlerin bilinmesi ve bu stratejiyi oluşturacak kişilerin, uygun eğitimlerden geçmesi gerekir.

İş Zekasının İşletmeler İçin Önemi

İş zekasıişletmeler için önem taşıyan konuların başında gelir. Günümüzde birçok işletme bu konuda, personeline eğitim yatırımı yapmaktadır. Sonuçları doğru analiz etmek, şirket hakkında karar mekanizmalarını oluşturmak açısından da önemlidir. Kurumsal olan birçok şirket, firmalara destek veren uzman kuruluşlardan destek almaktadır.

İş Zekası Konusunda Sistem Kurulması

Güvenilir ve kurumsal çalışan firmaların pek çoğu, iş zekasını devreye sokacak sistem kurmuşlardır. Bu konuda, gerekli alt yapıyı oluşturabilmek için, işletmelerine büyük yatırım yaparlar. İş zekası, şirketin yükselmesi ve ayakta kalması için, son derece önemlidir. Profesyonel çalışan, iş zeka sistemleri üzerine destek veren firmalar, tercih edilirler. Kriz ortamlarında ve zor anlarda doğru karar vermek, etkin bir sistemin kurulması ile mümkün olacaktır. Detaylı bilgi; https://www.manage.com.tr/

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.