İŞARET DİLİ EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARA BELGELERİ VERİLDİ

İŞARET DİLİ EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARA BELGELERİ VERİLDİ

Eğitim Yayın: 01 Aralık 2015 - Salı - Güncelleme: 01.12.2015 14:53:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2788 okunma
Google News

İŞARET DİLİ EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARA BELGELERİ VERİLDİ

Tuna İŞLEYEN

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi personeline işitme engelli vatandaşları anlayabilmeleri için "İşaret dili" eğitimi verildi.

  Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir, "İşaret dili" eğitimi alan personele sertifika töreninde yaptığı konuşmadı, hastanelere tedavi olmak amacıyla gelen işitme engelli vatandaşları anlayabilmek ve onların sorunlarına hızlı çözüm bulunması amacıyla eğitim verildiğini bildirdi.

 Engelli insanların hayatın önemli bir parçası olduğunu dile getiren Zehir: "İşitme engelli vatandaşların sosyal hayatta pek çok sorunla karşı karşıya kaldığı, sağlık alanında da istediklerini anlatmakta ne kadar çok zorlandıkları önemli bir gerçeğimizdir. Bu nedenle, sağlık tesislerimizde çalışan personellerimizin işitme engelli olan vatandaşlarımızın, müracaatlarında ve bunlara sağlık hizmeti sunarken, sorunsuz, anlaşılır ve daha iyi bir iletişim kurmaları amaçlanarak işaret dili eğitimleri verilmiştir. Bu eğitimler İşitme engellilerin dertlerinin anlaşılmasını sağlanacak ve onlara değer verildiğinin bir ifadesi olacaktır."

 Daha sonra eğitim alan sağlık personeline sertifikaları ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.