İsmail Ayvazoğlu Yüksek Lisans Bitirme Tezi Konusu Oldu

Kültür Yayın: 05 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 05.05.2022 12:28:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1819 okunma
Google News

 İsmail Ayvazoğlu Yüksek Lisans Bitirme Tezi Konusu Oldu

 

Tavşanlı doğumlu, İzmir Opera ve Balesinin kurucusu, Devlet Sanatçısı İsmail Ayvazoğlu, yaşamı ve sanatıyla, Flüt sanatçısı Lale Kont Fahlioğulları‘nın yüksek lisans yüksek lisans bitirme tezinin konusu oldu.

 9 Eylül Üniversitesi konservatuarında yüksek lisans yapan Lale Kont Fahlioğulları, Türkiye’nin  önemli flüt sanatçılarından ve bestecilerinden İsmail Ayvazoğlu’nu, hocasının önerisi ile seçtiğini, Türkiye’nin ender sanatçılarından biri olarak, bu tezi hazırlamaktan gurur duyduğunu söyledi. Lale Kont Fahlioğulları, tez ile ilgili şunları anlattı: İsmail Ayvazoğlu’nu tez konusu olarak seçmemde; değerli tez danışmanım ve flüt hocam olan Dr. Öğretim Üyesi Çiller etkili oldu. Hiç tanımıyordum. Ama tez hazırlarken, onun ender başarılarından, çalışmalarından, bestelerinden çok etkilendim. Yaşayan bir hazine olduğunu düşünüyorum. Ayvazoğlu; Askeri müzik geçmişi ile  jandarma bandosu ve cumhurbaşkanlığı armoni mızıkası görevlerinde,  Devlet Opera ve Balesi orkestralarında yurt içinde ve yurt dışında yeralırken, çok  sayıda önemli eserler de bestelemiş bir sanatçımız. Gelecek nesillere kaynak oluşturması, bizler için de örnek olması açısından, çok önemli bir yaşamı, bakış açısı , disiplini var. Ayrıca çocuklarına, torunlarına da bu tutkusu yansımış, üç kuşak sanatçılardan oluşan bir aile ile tanışmak ve bu tezi hazırlamak benim için bir gururdu. İki bölümden oluşan tezimin; İlk bölümünde hayatı, ikinci bölümde eserleri ve bazı eserlerin hikayeleri yeraldı.  Bu tezimle yüksek lisansımı tamamladım. İsmail Ayvazoğlu da konuyla ilgili duygularını şöyle anlattı: Genç flüt sanatçısı Lale hanımın, beni tez konusu seçmesinden büyük mutluluk duydum. Onunla çok keyifli bir çalışmamız oldu. Hiç bir ayrıntıyı atlamadan , tezini tamamladı. Tezinin kabul edilmesinin ardından beni 9 Eylül Üniversitesinde hocalarıyla ağırladılar. Bana cübbe giydirerek onore ettiler. Bu çalışma sırasında bugüne kadar yaşadığım herşeyi de sanki yeniden yaşadım. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.