İSMET GÜRAL ‘A FAHRİ DOKTORA NİŞANI

Gündem Yayın: 19 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 19.10.2016 16:30:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3503 okunma
Google News

650 YILLIK  MACARİSTAN PECS ÜNİVERSİTESİNDEN İSMET GÜRAL ‘A FAHRİ DOKTORA NİŞANI 

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Türk Macar ilişkilerinin geliştirilmesi anlamında yaptığı çalışmalarla, kardeş millet Macarlar tarafından takdir edilen bir isim.

T.B.M.M Üstün Hizmet madalyası sahibi ve uzun yıllardan beri Macaristan Fahri Konsolosluğu görevini yürüten İsmet Güral ,zamanın Macaristan Cumhurbaşkanı olan Árpád Göncz den ülkenin en büyük madalyası kabul edilen “Macaristan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı nı aldı .Sayın Güral  2011 yılında ilimizi ziyaret eden Macaristan Cumhurbaşkanı  Pal Schmitt tarafından da ,ikince kez Macaristan Devlet Üstün Hizmet Madalyası na layık görüldü .İki Cumhurbaşkanının elinden  alınan  “Macaristan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı” ülkemiz ve şehrimiz adına büyük gurur kaynagıdır.. Ülkenin son Cumhurbaşkanı János Áder de, yine geçen yıl İsmet Güral’ın daveti üzerine, Kütahya’da düzenlenen Macaristan özgürlük savaşının 167. yıl dönümü etkinliklerine katılmıştı.

 

Geçtiğimiz gün Kütahya’yı Macaristan'ın Ankara BüyükelçisiGábor Kiss başkanlığında ziyaret eden kardeş şehir Pecs heyeti, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in de katıldığı yemek sonrası İsmet Güral’ı, Güral Porselen Fabrikalarındaki makamında ziyaret etti Pecs  Belediyesi heyeti Kütahya’nın Macarlar açısından önemine değindi ve iki ülke - iki millet arasında var olan bağların daha da artırılması yönündeki üstün gayretlerinden dolayı İsmet Güral’a teşekkür etti. Pecs Belediye Başkanı Pava Zsolt, Pecs Üniversitesi senatosunun  kararı ile İsmet Güral’a 1367 yılında kurulan 650 yıllık  Pecs Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verileceğini memnuniyetle bildirme görevinin Kütahya ya ziyereti vesilesiyle kendisine verildiğini bildirdi.Karşılıklı ziyaretin 2017 yılında Kütahya yetkililerinde olduğunu ve  bu vesile ile İsmet Güral ‘a verilecek olan’’ Fahri Doktora’’ takdimi töreninde bulunmalarını ve  katılımlarını  arzu ettiklerini söyledi. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.