İtfaiye Müdürlüğü Personeline Önemli Anlatımlar Gerçekleşti

Gündem Yayın: 25 Nisan 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 25.04.2016 08:57:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3018 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personeline “Psikolojik İlk Yardım”, “Stresle Başa Çıkma Yolları” ve “Bilinçli İnternet Kullanımı” Anlatıldı

Aliye ÖZKUL / KÜTAHYA

Kütahya belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün talebiyle iki oturumda itfaiye erlerine Aile Eğitim Programı gerçekleştirildi. İtfaiye çalışanlarının insanları kurtarabilmek için ateşe karşı vermiş oldukları mücadele dolayısıyla hem tehlike geçiren insanların psikolojik travmalarına karşı, hem de kendilerine ve ailelerine yansıyan stres sebebiyle kendilerinin de  bilgilendirilmesi gerekliliğiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologlarında AEP Eğiticisi Dilay KIR tarafından “Psikolojik İlkyardım” ve “Aile Yaşam Becerileri-Stresle Başa Çıkma Yolları” konularında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca itfaiye çalışanlarının istekleri üzerine çağın en büyük sorunlarından olan internet konusunda bilgilendirmek üzere İl Müdürlüğümüz çalışanlarında AEP Eğiticisi – Bilgisayar Programcısı Nimeti ÖZAHALAR “ Aile ve İnternet” konusunda seminer vermiştir. Türkiye Acil Afet Eylem Planının ana çözüm ortaklarından olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, Yerel Düzey Psiko-Sosyal Destek Hizmet  Grubunun bir Faaliyeti olan eğitim itfaiye çalışanları tarafından yoğun ilgi görmüş ve çalışanların çoğunluğunun katılımı sağlanmıştır.

​Aile Eğitim Programı kapsamında yapılan bir eğitim de Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu velilerine yönelik 20 Nisan 2016 günü gerçekleşmiştir. Bu eğitimde Eğitici Biyolog Sümeyra ERİM AKGÜN tarafından “Çocuk ve Ergen Sağlığı” Eğitici Psikolog Dilay KIR tarafından “Aile Yaşam Becerileri-Stresle Başa Çıkma Yolları” konularında bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu eğitimlerde toplam 71 kişiye ulaşılmıştır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.