Japonlar Çiti Öğreniyor

Gündem Yayın: 05 Ocak 2018 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2018 11:19:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4404 okunma
Google News

Japonlar Çiti Öğreniyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine daha önceleri de gelen Japon turistler, bu sefer Tepecik beldesinde el emeği çiti işlemesini öğreniyor.

Japon turistler, internet üzerinden gördükleri el işi çitilerin yapımını, Antalya'da yaşayan arkadaşları aracılığı ile öğrenmeye geldiler.   

Japon turistlere önceden beri rehberlik yapan ve Antalya’da yaşayan Ikumi Nonaka (54), çok farklı çiti örneklerinin Tavşanlı'da karşılaştıklarını ifade ederken çitiler hakkında "Tavşanlı’ya özel çitiler için, Tepecik beldesinde Hatice Kaymaz hanımın evine geldik. Buranın iğne oyasının özelliği has ipekten oluştuğu için çok özel. Japonya'dan iki arkadaş da bu çitilerin yapımını öğrenmek, Türk iğne oyası hakkında bilgi edinmek için geldiler. İğne oyaları Türkiye'de farklı şehirlerde gördük, ancak çiti oya dediğimiz el emeği bu oyaların başka yerde pek örneği yok" dedi.

Japonya’dan arkdaşı ile gelen 41 yaşındaki Akiko Kawasaki, “Tavşanlı’nın iğne oyalarını daha önceleri görmüştüm, üçüncü kez gelerek bunların yapımını öğrenmeye çalışıyorum. Bir hafta burada kalacağım ve kaldığım süre içerisinde burada Türkçe de öğreniyorum. " diyerek Tavşanlı yöresi çitilerin çok özel olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye daha önce düzenlenen bir tur ile gedlğini söyleyen Riko Tokoro (60) ise, " İkinci kez Tavşanlı'ya geldim. Geçtiğimiz yaz tur ile gelmiştim ve çok güzel bir gezi turu olmuştu. Daha önce gördüğüm çiti iğne oyalarını bu sefer yapımını öğrenmek ve buradaki yöre lezzetleri yemeklerinden yeniden tadmak için geldim" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.