'Kalp Tamiri' İsimli Film Finale Kaldı

Sanat Yayın: 09 Şubat 2017 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2017 12:28:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
6321 okunma
Google News

'Kalp Tamiri' İsimli Film Finale Kaldı

Tuna İŞLEYEN

 Eğitim-Bir-Sen’in bu yıl ’Vefa’ temasıyla düzenlediği ’3. Kısa Film Yarışması’nda, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çekimleri tamamlanan kısa film de finale kaldı.
Samet Dağ’ın yazıp yönettiği ve 10 kişilik oyuncu kadrosu ile 19 dakikalık kısa film Ankara’da finalde yer alacak.
’Kalp tamiri’ adlı kısa filmi yazan ve yöneten Samet Dağ, “Amacım Tavşanlılı ünlü yönetmenimiz Ahmet Uluçay’ın izinden gitmek ve onun adını bir nebze olsun yaşatmak. Arkadaşlarla hazırladığımız bu filmde onun tekniklerini de kullanıp, kendimizden de bir şeyler katarak güzel bir eser çıkarmaya çalıştık” dedi.
Yarışmada birinci esere 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin lira ödül verilecek. Ayrıca, ’Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’ verilecek esere 5 bin, ’Erol Battal Teşvik Ödülü’ verilecek esere ise 3 bin lira takdim edilecek.
Başkanlığını İsmail Güneş’in yaptığı, Perihan Savaş, Haşmet Babaoğlu, Ufuk Bayraktar, Enver Gülşen ve Suat Köçer’den oluşan jüri, finale kalan 17 filme ilişkin değerlendirmesini yaparak, dereceye giren filmleri belirledi.
Finale Tavşanlı’dan Kalb Tamiri ile diğer illerden Ahde Vefa, Beyaz, Bir Poşet Süt, Çeşme, Çorap, Kağıt Düşler, Köksüz, Küs, Mesken, Okul Yolu, Pastel, Sebat, Uzlaşı, Vefa, Yön ve Zeytin Ağacı filmleri arasından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri, 11 Şubat’ta Ankara’da düzenlenecek 25. yıl ‘Vefa Buluşması’ programı kapsamında verilecek. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.