KAN BAĞIŞINA YENİ YÜZLER BEKLENİYOR

Sağlık Yayın: 19 Ağustos 2016 - Cuma - Güncelleme: 19.08.2016 15:53:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4055 okunma
Google News

KAN BAĞIŞINA YENİ YÜZLER BEKLENİYOR

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI

Kütahya Kızılay Kan Merkezi tarafından Tavşanlı ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mahmut Ulusoy, sağlık durumu uygun görülenlerden kan bağışı talep ettiklerini ifade etti.

Kan Merkezi Müdürü Ulusoy, genelde aynı kişilerin kan verdiğini ve farklı yüzler görmek istediklerini ifade ederken kan bağışı hakkında şunları söyledi;

“ Sağlıklı olan ve 18 yaşını bitirmiş, 65 yaşından gün almamış vatandaşlarımızdan kan bağışlarını kabul ediyoruz. Her Perşembe günü Tavşanlı’da saat 10.00 ile 17.00 arasında. Ortalama her Perşembe günü geldiğimizde 40 ünite kan bağışı oluyor. Kan bağışına gelenlerin sayısı oldukça fazla. O nedenle Halk Bankası önünde Cumartesi günleri de kan bağışı kabul etmeyi düşünüyoruz. Düzenli kan bağışı yapanlarda uzmanlar kalp krizi riskinin düştüğünü işaret ediyor. Kan bağışı büyük bir güzellik ve sevaptır. Kan bağışları ilçede iyi ancak hep aynı yüzleri görüyoruz. Tavşanlı’da 8 bin kişi ilçede bir veya birden fazla kan bağışında bulundu. " diye konuştu.

Bu arada kan vermeye gelen baba ve oğul Mücahit Öztürk ile Halil İbrahim Öztürk her 3 ayda kan verdiklerini belirttiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.