Karla Mücadele Oldukça Yoğun Geçti

Karla Mücadele Oldukça Yoğun Geçti

Gündem Yayın: 21 Ocak 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 21.01.2015 17:42:53
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2585 okunma
Google News

Kamu Görevlilerinin İstifa Süreci 

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantı gündemine ilişkin yaptığı açıklamalarda; ''Burada ilk toplantıyı da yapmış oluyoruz. Salonumuz da hayırlı olsun.Evet değerli arkadaşlar bir  yılı bitirdik. Yeni bir yıla başladık, 2015 yılının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bunu mutat hale getirdik artık, koordinasyon toplantısını ile  il idare şube başkanları toplantısını da aynı günde gerçekleştirelim düşüncesiyle yapıyoruz .
 
     Önümüzdeki dönem özellikle 7 Haziran da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri nedeniyle özellikle biz kamu görevlilerini ilgilendiren istifa süreci 10 şubat 2015 saat 17:00 itibarıyle sona eriyor. Yüksek Seçim Kurulu nun kararına göre istifa eden kamu görevlilerine yönelik saat 17:00 itibarıyle sona ermektedir. O saatten sonra gelen dilekçeleri herhangi bir işlem yapmamak üzere kendilerine bildirilir. O açıdan da belki saatli gerekiyorsa saatli verilebilir, bir takım hukuki aksaklıklar, sorunlarla karşılaşmamak adına bunu öncelikle belirtmemiz lazım. Seçim takvimi açıklandıktan sonra zaten bizim yapmamız gereken çalışmalarla ilgili hususları tekrar değerlendirebiliriz.

     Bu her seçimde gündeme gelen seçim kurullarında, sandıklarda görev almayla ilgili de izinlerle ilgili özellikle planlama yaparken kurum personeli içerisinde seçim takviminde görev alacak personelle ilgili de planlamayı ve genel izin planlamasını bu çerçevede değerlendirerek yaparsanız hem seçim kurullarının çalışmasıyla ilgili gerekli desteğin verilmesi ile ilgili hususların hem de kurumun işleyişi ile ilgili çalışmalarda aksaklık meydana gelmemiş olur. Şimdiden bunu planlamız lazım, planlamamızda yarar var diye değerlendiriyoruz. O açıdan da 1.si bu istifalarla ilgili bu istifaların kabul merciine ulaştırılması gerekiyor. Aynı anda seri bir şekilde, bununla ilgili herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli çalışmaları yapmamız lazım. 

     Bir de bu yıl malum kış biraz yoğun geçiyor. Özellikle karla mücadele de tüm kurum ve kuruluşlarımızda yoğun bir şekilde mücadele yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diğer illerde olan aksaklıklar çok şükür ilimizde meydana gelmedi.  İlgili kurum müdürü arkadaşlarımızın, personelimizin çalışması sayesinde herhangi bir sıkıntı olmadan atlattık. Kar geçmiş yıllara göre biraz daha fazla, o nedenle aslında normal mücadelenin dışında bir karla mücadele oldu. Bu süre içerisinde bildiğiniz gibi zaman zaman engelli personelle ilgili Başbakanlık genelgesi çerçevesinde ilgilenildi. Bana gelen çok taleplerden bir tanesi olduğu için arkadaşların da bilmesinde fayda var. Hamile bayan personellerimizden bize izin verilsin diye talep geldi. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Başbakanlık genelgesi engellilerle ilgili bir düzenlemedir. Bunun dışındaki eğitim öğretimle ilgili izindir. O da eğitim öğretime ara verildiği takdirde verilen bir izindir. Bunun dışındaki diğer personele hamile olsun ve yahutta merkez dışından  gelen gidenler  olsun onunla ilgili bir özel yetki kullanma şansımız yok. Hamilelerin doğum izniyle ilgili yasal hakları var, onu kullanabilirler.
     Birde bu çok soğuk günlerde bazı yerlerde oldu onun için söylüyorum, Cumartesi ve Pazar günleri de kaloriferlerin yakılması lazım, çünkü buzlanma patlama meydana gelen yerler oldu. Özellikle kurumlarımızda çalışan arkadaşlarımızın hafta sonu gelip, havanın belli bir sıcaklık altına düştüğü takdirde personel çalışmasa dahi o tesislerin zarar görmemesi için kısa sürelide olsa belli bir sıcaklıkta muhafaza etmelerinde yarar var.

     Araç kullanımlarıyla ilgilide zaman zaman gündeme getiriyoruz, bu hususlarda titiz ve hassas olmamız gerekiyor. Resmi verdiğimiz sivil plaka dışında hiçbir resmi aracın sivil plaka olarak kullanılmaması,  ikincisi de sonradan sıkıntı yaşamamak için araç görev emirlerinin araçlarda olması gerekmektedir. Taşıt görev emri dahil hepsini üzerinde bulundurursak gerek emniyet, gerekse  jandarmanın yol trafik kontrollerinde bu belgelerin araçta olması lazım.

     Özellikle kar ve buzlanma olduğu dönemlerde resmi araçlarımızda kar lastiği ve zincir gibi malzemeleri araçlarımızda bulundurulalım, hepimizin bu konuda sorumluluğu var. Riskleri en aza indirecek önlemleri almamız lazım, çalışan personelin güvenliğini riske atmadan önlemlerin alınması gerekmektedir.

     Zaman zaman arkadaşlarımızda değişmeler oluyor. Gerek mesai ile ilgili olsun,  gerek yazışmalarla ilgili olsun, gerekse genelgelerin takibi hususunda olsun şu anda hamdolsun bir sıkıntımız yok. Ben tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Özellikle kış şartları biraz daha yoğun, en büyük sıkıntımız öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve memurlarımızın  taşınmasıdır. Herkes görev mahalinde ikamet etmediği için çoğu personelimiz ilçeden gelip gidiyor yada ilçeye merkezden gelip gidiyor. Bir takım sıkıntılar yaşadık ama çok şükür bizim ilimizde genel hayatı etkileyecek çok fazla olumsuz bir etki yaşanmadı. " ifadelerini kullandı.
  
 Şerif Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara ve İl İdare Şube Başkanları katıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.