KİHMED'İN YENİ BİNASI HİZMETE GİRDİ

KİHMED'İN YENİ BİNASI HİZMETE GİRDİ

Gündem Yayın: 27 Kasım 2015 - Cuma - Güncelleme: 27.11.2015 16:54:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3095 okunma
Google News
Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği'nin (KİHMED) yeni binası Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla hizmete girdi.

Restore edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından KİHMED'e kiralanan ve dernek binası olarak hizmet verecek olan tarihi binanın açılış törenine Vali Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Aydemir, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarihi bina KİHMED'in hizmetine Vali Şerif Yılmaz'ın teşvikiyle geçti diyen Kütahya İmam Hatipliler Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Önsay,"Kütahya İmam Hatipliler Mezunları Derneği olarak imam hatipleri biz bin yıllık tarihiyle bir davanın mescidleri olarak gördük. Onun mezunlarını da bu davanın neferleri olarak gördük. Bu bina 80 ihtilali öncesi Milli Türk Talebe Birliği'nin eğitim binasıydı. İhtilal sonrası el konuldu, değişik şeyler için kullanıldı. Bugün Sayın Valimizin teşvikiyle tekrar aslına rücu etti. Kendilerine verdikleri destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Önsay'ın ardından İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu söz aldı. Bekiroğlu, "Mekanı anlamlı kılan, o mekanda bulunan insanlardır. O mekanı değerli hale getiren de hizmetlerdir. Rabbimizden niyazımız o ki bu mekanda hayırlı hizmetler yapmak nasip olsun. Bu sayede inşallah bizden sonraki nesillere de bir gelenek bırakmış oluruz" ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.