Kilitli kaldığı yerden hayvansever kurtardı

TUNA İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

Yaşam Yayın: 08 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 08.12.2020 13:31:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1196 okunma
Google News

Kilitli kaldığı yerden hayvansever kurtardı

Soğukta bir süt ürünleri satış yerine giren kedi hayvansever vatandaş tarafından kurtarıldı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir kedi iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı günlerde süt ürünleri satan işyerinin arka penceresinden girdi. Daha sonra içeriden çıkamayan kedi süt paketlerini açmak isterken hem paketleri hem de reçel kavanozlarını devirdi.

 

 

Kedinin içeride yüksek sesle miyavladığını gören hayvansever Mehmet Demiryılmaz işyeri sahibini aradı ve kapıyı açtırdı.

Aç ve susuz kalan kediyi işyerine verdiği küçük zararlardan dolayı telafi için kediye süt ve yiyecek aldığını söyleyen Mehmet Demiryılmaz , " Toplum sağlık hizmetlerinde şoför olarak çalışıyorum. Gece nöbetten çıktım fırının önünden geçip mandıranın önüne vardığımda içeride bağırarak yardım isteyen yavru kedi gördüm. Hemen işyeri sahibine ulaştım ve kediyi içeriden çıkarttık. Acıkmaktan çok yerler fayans olması nedeni ile tuvalet ihtiyacından dolayı miyavlıyordu büyük ihtimal " dedi.

Demiryılmaz ayrıca hayvanların da can taşıdığını belirtirken yeni yasanın bir an önce çıkmasını istediklerini vurguladı. Demiryılmaz, " Mecliste milletimizi temsil eden vekillerimize sesleniyorum. Samsun Havza'daki Golden cins yavru köpeğimizin ön patilerini kestiler. Daha önce de köpekleri boyunlarından bağlayıp araç arkasından sürükleyen, kedilere eziyet edenler, daha öncesinde papağan olayı var ülkemizin gündeminde idi. Ben gerçekten şunu söylüyorum halk olarak da istiyoruz. Hayvanları koruma yasası çıkmalı. Onlar bir mal değil, bir eşya değil, kabahat kanunundan çıkıp suç ceza kanuna girmeli. Çünkü onlar da biz gibi bir can taşıyor" dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.