Kireçlenme tedavisi için önemli adım

Sağlık Yayın: 05 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 05.09.2022 14:21:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
647 okunma
Google News

 

KSBÜ AKADEMİSYENLERİNDEN ‘KİREÇLENME’ TEDAVİSİ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) akademisyenlerinin, ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik gerçekleştirdikleri proje çalışması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı. 

Proje çalışması Doç. Dr. Fatih Kar sorumluluğunda ve Doç. Dr. Cansu Özbayer, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çakır Gündoğdu ile Öğr. Gör. Ezgi Kar’dan oluşan araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilecektir.

ESOGÜ-KSBÜ ortaklı “Dejenere Sinovial Sıvılar İçin Hareketi Kolaylaştırmaya Yönelik Yeni Sentezlenmiş Enjekte Edilebilir Bor Nitrür Hyalüronik Asit Hibrit Hidrojellerin Tribolojisi ve Osteoartrit Üzerinde Moleküler Araştırmaları” başlıklı proje TÜSEB Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (B grubu) kapsamında desteklenmeye değer bulundu. 

Doç. Dr. Kar yaptığı açıklamada, “Proje çalışmamız, halk dilinde ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik yenilikçi bir mühendislik yaklaşımı benimseyerek hastalığın yapısal ilerlemesini önleyecek potansiyel yeni bir tedavi yönteminin ön çalışmalarını kapsamakta ve disiplinler arası bir araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Proje 2 yıl süre ile desteklenecektir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.