Kısırlaştırılarak Rehabilite Edilecekler

Gündem Yayın: 20 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 20.10.2020 13:30:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1141 okunma
Google News

 Sokak hayvanlarının yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için harekete geçildi. Kütahya Valisi Ali Çelik, kayıt altına alınmamış sahipsiz hayvanların düzenli periyotlarla kısırlaştırılarak rehabilite edileceğini açıkladı. 

Sahipsiz kedi ve köpeklerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, halk ve çevre sağlığının korunmasına yönelik yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı. 

Vali Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Yardımcısı Aydın Börü, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık katıldı. 

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNE GİRECEĞİZ”

Sokak hayvanlarının Kütahya için önemli bir konu olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Bütünsel bir bakış açısı oluşturmalı, bütün halinde çalışmalıyız. Köylerden başlayarak belediye alanlarına doğru ciddi bir çalışma yapmalıyız. Belediyelerimiz, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzle yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Sahipsiz hayvanları tespit ederek kısırlaştırıp kayıt altına alacak, rehabilite edeceğiz” dedi. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.